instagram/ tak_trocha_inak
StoryEditor

Roky chemoterapií, ožiarov, ale aj pozitívneho myslenia porazili rakovinu. Dnes sa známa Slovenka teší zdravému bábätku

04.01.2021, 01:00
Životný štýl
Erika Mokrý, ktorá je na Slovensku tiež známa pod pseudonymom Tak trocha inak, sa nedávno stala mamičkou. Vytúžené bábätko je pre ňu nepochybne malým-veľkým zázrakom.

Erike diagnostikovali rakovinu prsníka pred vyše tromi rokmi - len krátko po tom, ako oslávila 28 rokov. Práve v tom období si založila blog s názvom Tak trocha inak, kde spočiatku vystupovala anonymne. Po tom, ako však niektorí ľudia vyjadrili pochybnosť o tom, či je autorka skutočnou osobou trpiacou zákernou chorobou alebo dokonca po komentároch, v ktorých jej neznáme individuá priali smrť, sa rozhodla svoju totožnosť odhaliť. Napriek tomu, že sa svojho pravého mena už neštíti, stále sa nájde mnoho Slovákov, ktorí ju poznajú len pod blogovým pseudonymom. 

Na svojom blogu sa Erika zdôverovala s tým, ako samotná liečba prebieha, ako sa cíti a čím si prežíva. Ak by ste však čakali, že ide o pesimistický blog, po ktorom prečítaní budete v smutnej nálade, ste na omyle. Aj keď sa nejedná o šťastnú tému, silná blogerka ju podávala s obrovskou dávkou pozitivity, čím si pritiahla fanúšikov mimo tejto témy.  ,,Tí, ktorí nás sledujete a viete, toto sme my dvaja. Tí, ktorí ste sem nazreli len nedávno, vitajte v mojom svete Tak trocha inak. Rada by som sa/nás predstavila. Volám sa Erika Mokrý, áno Mokrý, nie Mokrá a mala som rakovinu. Mala ako minulý čas od slovesa mať. Teraz mám len jednu kozu, ten kopec na hrudi nie zvieratko a k nej mám aj iný život.Zľakli ste sa? Že profil o rakovine? Unfollowujete? Nemusíte. Pretože tento môj insta svet nie je o smrti. Keby bol, asi by som to nenapísala. Môj insta svet je o živote a uhloch pohľadu naň. Pretože je jedno na čo sa pozeráme, uhol pohľadu je dôležitý,'' prezradila svojim fanúšikom na sociálnej sieti a pripojila fotografie z liečby.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Erika Mokrý (@tak_trocha_inak)

Napriek pozitívnemu prístupu však Erika priznáva, že sa samozrejme aj v jej živote vyskytujú momenty, kedy stráca nádej. Spočiatku si dokonca myslela, že sa jej prirodzenou cestou po náročnej onkologickej liečbe, ktorá zahŕňala 15 chemoterapií a 25 ožiarov, nepodarí otehotnieť. Opak sa však stal pravdou. ,,Nič nie je nemožné...pretože možné je všetko. Aj keď niekedy už prestanete veriť,'' prezradila začiatkom septembra radostnú novinu svetu. Pod srdcom si vtedy niesla svoje prvorodené bábätko.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Erika Mokrý (@tak_trocha_inak)

Aj keď jej tehotenstvo a terajšia situácia priniesla mierne obavy, nakoľko bola pozitívne testovaná na koronavírus, synček Eliáš sa na svet vypýtal úplne zdravý - a to krátko pred Vianocami. A nám neostáva už nič iné, len popriať celej rodinke veľa zdravia... a samozrejme im poďakovať za dobrú energiu, ktorú šíria prostredníctvom sociálnych sietí do našich domácností.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Erika Mokrý (@tak_trocha_inak)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. júl 2024 23:09