shutterstock.com
StoryEditor

Chcete sa zbaviť nadbytočných kíl? Sabína vymyslela takýto inšpirtívny spôsob

15.12.2020, 16:30
Životný štýl
„Dať si dupľu bývalo u mňa niečo, nad čím sa ani len nepozastavila. Skrátka, jedla som všetko a koľko mi chutilo. Neobmedzovala som sa,“ vraví Sabína.

Teraz je všetko inak, pretože keď sa moja hmotnosť vyšplhala na 95 kíl, povedala som si, že tak toto nie! Hlavne mi prekážalo, že som sa už nedokázala tak hýbať ako kedysi a že som začala mať aj komplikácie s chrbticou a tlakom. O vizáži ani nehovorím... Sama sebe som sa vôbec nepáčila. Stratila som iskru. Bolo načase niečo s tým urobiť!

Iba jeden mesiac
Najskôr som sa rozhodla, že vyhľadám pomoc odborníka. Tak som aj učinila. Ten ma zmeral, urobil mi rôzne zdravotné testy a na ich základe mi predpísal alebo skôr odporučil nový jedálniček. Nemohla som jesť banány a predstavte si, že aj mrkvu!!! „To nemyslíte vážne. Veď mrkva aj banány sú plné vitamínov a milujem ich!“ vyhlásila som. Upokojil ma však a povedal, že si ich budem musieť odopierať iba prvý mesiac. „Dobre, tak to skúsim vydržať,“ nakoniec som mu návrh odsúhlasila.

Toto nezvládnem!
A začala sa moja nová stravovacia rutina. Ráno vločky s mliekom alebo bielym jogurtom. Na obed kuracie mäso so zeleninou, bez polievky! Večera tuniak vo vlastnej šťave so syrom a rajčinou. A koniec! Dojedené! Samozrejme žiadna káva s cukrom, zákusky, napolitánky, pizze, a podobne. Je mi jasné, že ich jedením by som neschudla, ale nechcela som sa až takto strašne obmedzovať. Veď žijem len raz a chcem si aj trochu dopriať. Práve preto som po dlhom uvažovaní vymyslela svoj nový osobný stravovací plán, ktorý mal síce obmedzenia, ale nie také, ktoré by mi „liezli na psychiku“.

Bez obmedzení
Rozhodla som sa jesť všetko! Úplne všetko, ALE... Sladkosti iba v nedeľu ku popoludnajšej kávičke (maximálne 1 zákusok alebo 1 napolitánky), pizza raz mesačne, ale iba polovičná porcia. Raňajkujem zásadne chlieb – či už so šunkou, maslom alebo nátierkou, to je jedno. Dám si k nemu kopec zeleniny a kávu, ale bez cukru. Obedujem, čo je navarené, ALE a tu je tá najdôležitejšia zmena – buď jem iba polievku a pokojne aj dva –tri taniere (samozrejme bez chleba), alebo si dám iba druhé jedlo. Nikdy nejem aj aj... A večeriam iba každý druhý deň. V jeden deň si dám tuniaka vo vlastnej šťave so zeleninou, ale na druhý čo chcem, ALE iba detskú porciu. Po osemnástej hodine už nejem, ale iba pijem vodu, teplý čaj či kávu bez kofeínu.

Správne rozhodnutie
Takýmto spôsobom som schudla 35 kíl za 18 mesiacov. Postupne som pridala aj ľahký šport v podobe rýchlej chôdze a behu, a aktuálne cvičím aj podľa videí na internete. Som spokojná. Nemám pocit, že mi niečo chýba, alebo že si niečo odopieram a preto trpím. Nie, som šťastná! Našla som cestu, ako byť štíhla a jesť všetko.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 10:49