shutterstock.com
StoryEditor

Chcete sa zbaviť nadbytočných kíl? Prečítajte si diétu podľa znamenia zverokruhu

12.02.2020, 17:00
Životný štýl
Má pre vaše znamenie zmysel držať drastické diéty? Alebo, ktoré tipy cvikov sú pre vás najvhodnejšie? Máme pre vás všetky potrebné odpovede.

Baran
Držanie diét alebo hladovanie nie je pre Baranov príliš vhodné. Ak ste narodení v tomto znamení, radšej ako na diétu stavte na šport a vyvážený rozmanitý jedálniček, v ktorom by nemali chýbať biele mäso, ryby, orechy, mliečne výrobky, ovocie a zelenina. K ľuďom v tomto znamení sa hodia energické športy. Ideálnou voľbou je intervalový beh alebo bojové športy ako box či tae bo, vyskúšať môžete aj crossfit.

Býk
Hoci sú Býci často labužníci a vyžívajú sa v jedení, ich nevýhodou je pomalší metabolizmus. Preto by si mali strážiť každý hlt, a to najmä vo večerných hodinách. Pečivo, mastné a vyprážané jedlá a cestoviny by mali obmedziť čo najviac. Naopak, mali by sa snažiť prijímať viac čerstvej zeleniny a ovocia. Vhodné športové aktivity pre Býkov sú cyklistika, bežecké lyžovanie, turistika a tanec.

Blíženci
Blíženci by sa mali striktne vyhýbať sladeným nápojom, sladkostiam, fast foodom a polotovarom, čo je pre nich najväčšie zlo. Žiadna činnosť nemôže byť pre nich monotónna, inak ich rýchlo omrzí. Preto by mali mať vždy možnosť zmeniť pohybovú aktivitu a športovanie si tak predĺžiť. Pohybovú činnosť by si mali vybrať podľa svojich záľub. Pre Blížencov sú vhodné beh na čerstvom vzduchu, joga, plávanie alebo pilates.

Rak
Raci by si mali dávať veľký pozor na to, čo zjedia. Čo sa týka jedla, toto znamenie by malo obmedziť sladkosti, sladené nápoje a bielu múku, pretože tuky sa na telá Rakov lepia oveľa viac ako na ostatné znamenia. Pozor by si mali dávať aj na množstvo soli v jedle. Na chudnutie sú vhodné nielen vodné športy, ale aj zumba či pilates, prípadne posilňovanie na strojoch vo fitnescentre.

Lev
Hranolčeky, rezne a hocičo vyprážané je srdcovkou Leva. Problémom však je, že nejde o zdravé jedlá, a preto jedálniček treba vyvážiť dostatkom čerstvej zeleniny a ovocia. A hoci sa Levom do športu veľmi nechce, bez neho to jednoducho nepôjde. Hodí sa k nim posilňovanie vo fitku či lekcie latinskoamerických tancov. Oboje im krásne vyformuje postavu. Zabudnite na sladkosti!

Panna
Vhodným spôsobom stravovania pre Panny môže byť jedálniček s nízkym obsahom sacharidov. Energiu by mali získavať z bielkovín a kvalitných tukov. Ich kvalitným zdrojom sú kuracie a morčacie mäso, vajíčka, ryby, strukoviny, orechy a olivový olej. Ideálnym športom pre toto znamenie je beh a cestná cyklistika. Sú to aktivity, pri ktorých sa dá realizovať ich pevná vôľa.

Váhy
Ak chcú Váhy prísť o kilá, mali by to skúsiť kolektívne s partiou. Je jedno, či sa rozhodujú pre posilňovňu, zumbu alebo tímové športy. Hlavné je, aby ich kolektív motivoval. Pre Váhy nie je vhodné extrémne diétovanie. Radšej by mali staviť na racionálne stravovanie založené na vyváženom a rozmanitom príjme všetkých druhov potravín. Vhodné je pre ne kvalitné hovädzie mäso, zelenina a tmavá ryža.

Škorpión
Toto znamenie má rado výzvy. Kvôli zhodeniu niekoľkých kíl sa treba prihlásiť na polmaratón či cyklistické preteky. Vďaka tomu budú Škorpióni prinútení prekonať samého seba a trénovať. Toto znamenie miluje sex, takže je dobré zaradiť aj tento druh aktivity medzi pravidelné. Škorpión by sa mal vyhnúť konzumácii strukovín, ktoré ho môžu priveľmi zaťažovať. Vhodnejšie sú cestoviny, ryby a zeleninové jedlá.

Strelec
Vylúčenie fast foodu a polotovarov z jedálneho lístka platí pre každého, no pre Strelcov dvojnásobne. Obmedziť by mali mastné jedlá, sladené nápoje a veľké sacharidové prílohy, hlavne zemiakové kaše a hranolčeky. Konzumovať by mali radšej ovocie bohaté na vitamín C. Strelec miluje dynamické športy ako volejbal, spinning, tae bo alebo box. Vďaka týmto aktivitám dokonale precvičia celé telo a popracujú na kondičke.

Kozorožec
Ak sa chcú Kozorožci zbaviť nadbytočných kilogramov, mali by kombinovať silový a kondičný tréning. Ľudia narodení v tomto znamení majú výdrž a pevnú vôľu, takže s pravidelnosťou tréningov by nemali mať problém. V jedle by mali siahnuť po mäse, rybách, morských plodoch. Vyhýbať by sa mali korenistým a slaným jedlám. Veľmi dôležité je správne a dostatočné dodržiavanie pitného režimu.

Vodnár
Vodnári majú radi svoj pokoj a zabehnuté rituály. Hoci radi vyskúšajú aj niečo nové, väčšinou ide o ľudí, ktorí si už v mladosti nájdu svoje obľúbené športové činnosti a ich sa držia po celý život. Vhodné sú najmä aktivity, ktoré príliš nezaťažujú kĺby. Preferovaná je cyklistika, plávanie alebo joga. Vhodná je takzvaná delená strava. Mäsko bez príloh a zemiaky a ryža len so zeleninou – bez smotanových omáčok a mäska.

Ryby
Vyhovujú im pomalé, takzvané relaxačné cvičenia. Joga, pilates alebo plávanie pomôžu postave aj bez výrazného makania. Strážiť by si mali dávku soli v jedle, mohlo by im to uškodiť. Rybám robia dobre aj zeleninové polievky, zelený špenát, šalát, marhule či broskyne. Čo sa týka mäsa, odporúča sa vyradiť bravčové. Mali by sa vyhýbať akýmkoľvek diétam. Ich jedálniček by mal byť vyvážený a pestrý.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 12:09