Katka Kincelová
StoryEditor

Novoročný odkaz od Evity: Každý má svoj nový rok v inom čase

31.12.2019, 12:00
Životný štýl
Tak nejako sa k tomu dátumu upíname, keď chceme zmeniť niečo v našich životoch, možno aj trochu dúfame, že tá noc, keď búchajú ohňostroje, nám dodá energiu, ale potom... no veď viete.

Je to len dátum. Celý ten prvý január. Určený kalendárom, podľa ktorého riadime svoje životy, podľa ktorého má svet nejaký systém. Tak nejako sa k tomu dátumu upíname, keď chceme zmeniť niečo v našich životoch, možno aj trochu dúfame, že tá noc, keď búchajú ohňostroje, nám dodá energiu, ale potom... no veď viete.

​Lebo na to, aby sme si u seba upratali – nie v kuchyni alebo v šatníku – ale u seba vnútri, na to nepotrebujeme prvý január. Na to sa musíme rozhodnúť. Alebo sa niečo musí stať. Napadlo mi to, keď som tesne pred Vianocami robila v rádiu rozhovor s mladou ženou, ktorá prekonala rakovinu prsníka. Povedala mi, že po momente, keď si vypočula diagnózu, keď si uvedomila svoju smrteľnosť, naozaj dokázala to, o čo sa snažíme. Prežiť každú chvíľu naplno, tešiť sa z maličkostí, nemyslieť na minulosť, na budúcnosť, žiť tu a teraz. Každý deň si vážiť, užiť, každý deň byť vďačný.
Lebo ono sa to dobre počúva, pekne sa o tom teoretizuje, ale človeku sa to dostane pod kožu a reálne to precíti až v momente, keď o všetky samozrejmosti môže prísť.

Možno teraz, na konci roka, necítite potrebu nič meniť, všetko je tak, ako má byť, cítite sa fajn. Možno chcete meniť veci už dávno a čakali ste na prelom rokov, aby ste mali novú štartovaciu čiaru. Nech je to akokoľvek, nech sa u vás stanú zlomy kedykoľvek, my v Evite vám želáme, aby ste život pevne chytili do vlastných rúk a žiarili nielen vtedy, keď ste medzi ľuďmi, ale aj keď sa pozeráte ráno do zrkadla.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 10:35