shutterstock.com
StoryEditor

Erotická fantázia opačného pohlavia. Vieme, na čo muži najčastejšie myslia pri sexe!

29.11.2019, 13:00
Životný štýl
Sú situácie, kedy otázku "na čo práve myslíš?", nikdy nepoloží žiadna múdra žena, hoci by bola zvedavá. Napríklad pri milovaní. Vie, že by zničila pekné chvíle a navyše riskuje, že sa dozvie niečo, čo vlastne vôbec počuť nechce. Napriek tomu asi väčšinu z nás zaujíma, čo pri sexe chodí hlavou tomu druhému.

Aby sme získali v ankete čo najúprimnejšie odpovede, rozhodli sme sa, že sa pánov-respondentov nebude pýtať žena, pred ktorou by si muži brali servítku, ale o prieskum sme požiadali spolupracovníka redakcie. Vďaka tomu (alebo preto, že sa pýtajúci pohybuje v špecifickom okruhu kamarátov) sme získali odpovede priame a trochu nepublikovateľné "porno" balenia, takže sme ich predsa len ľahko "zjemňovali", píše idnes.cz.

"Musím sa priznať, že najčastejšie myslím na inú," odpovedal Patrik (43) a dodal, že to ale nijako nesúvisí s partnerkou a jej kvalitami. "Často si so slečnou A idealizujem B a nabudúce to mám zase naopak."

Podobne je na tom aj Aleš (34). "Keď sa zle sústredím, myslím napríklad na tú, s ktorou som išiel vo výťahu, mala vysoké podpätky, pekný zadok .... Pomôže to okamžite. Alebo na kamarátku, ktorá sa mi predtým ozvala. Ak chcem oddialiť koniec, hrám v mysli futbal. "

Väčšina opýtaných mužov sa zhodla, že je to individuálne. "Sex je pre mňa hlavne v orálnom podaní. Najčastejšie si spomeniem, že som si dlho nezapálil lahodnú Cohiba cigaru. Musím doplniť a udržiavať humidor v správnej vlhkosti, "tvrdí Franz (43), zatiaľ čo Pavol (52) je sám sebe protivný svojou nudnosťou. "Prevádzkujem sex len doma, myslím väčšinou len na to, ako ma znova a znova prekvapuje, ako veľmi nás to oboch (!) baví. A nech to trvá dlho. Tiež ma občas napadne, prečo to nerobíme častejšie?"

Erotické fantázie sú podľa sexuológa Jaroslava Zvěřinu dôležité a so svojimi pacientmi o nich diskutuje často. "Heterosexuálny muž máva asi najčastejšie problém, keď sa mu pri sexe s partnerkou vybavujú spomienky či predstavy vzťahujúce sa k iným ženám," hovorí. Keďže sa na neho obracajú pacienti s problémami, dodáva, že sa zverujú aj s predstavami deviantnými. "V tom prípade sa zvyčajne dohodneme na tom, že takéto predstavy neznamenajú nič zásadne negatívne a treba ich akceptovať ako indikátor svojej sexuálnej motivácie," vysvetľuje Zveřina.

Artur (54) funguje podľa toho, či je partnerka pekná. Ak áno, tak pri milovaní myslia na to, aby to nikdy neskončilo. "Keď je škaredá, tak hlavne aby som skončil skôr, ako to ona niečím pokazí," priznal sa.

Odpovede Edwina (42), Martina (36) a Zbyňka (34) boli oproti očakávaniam v menšine. "Nemyslím na nič konkrétne, chcem aby sme si to obaja maximálne užili," zveril sa Edwin a Martin tvrdiaci, že sa vždy starostlivo sústredí na to, čo robí. "A som úplne v inej dimenzii." Aj Zbyněk pri sexe myslí na sex. "Najčastejšie nad tým, akú ďalšiu polohu zvoliť, aby sa páčila aj partnerke."

To Vladimír (28) sa vyjadril obšírnejšie. "Pri intímnom styku myslím zvyčajne na svoj úd ako na farebnú guľu sexuálnej energie, ktorej uniká jasný a svetielkujúci prúd symbolizujúci orgazmus. Guľu udržujem čo najďalej od neho, aby som nevyvrcholil a ukojil priateľku ideálne tak, že rozkoš dosiahneme spolu zároveň, "odpovedal a doplnil:" Pokiaľ ide však o nejakú krátkodobú milenku, u ktorej nemám záujem o dlhodobejší intímny vzťah, je to inak. V tom prípade na ňu myslím ako na podradnú pobehlicu, ktorú predo mnou použilo niekoľko iných mužov pri skupinových orgiách, a ja som zostal na koniec. Tak sa rýchlo uspokojím a nemusím sa o tú nulu ďalej starať, "opísal Vladimír.

"Ak sa muži svojich predstáv neľakajú a nenechajú sa nimi stresovať, nedeje sa nič mimoriadne," upokojuje Zveřina. Problémy väčšinou podľa neho nastávajú, až keď svoje intímne predstavy popíšu manželke či partnerke. "To im príliš neradím," usmieva sa sexuológ, ktorý je presvedčený, že nie samotná myšlienka a obsah fantázia je pri sexe problém, ale "spôsob, akým na to dotyčný reaguje a ako sa tým nechá stresovať. To potom samozrejme potenciu ovplyvní negatívne, "tvrdí odborník.

Podľa neho hrajú fantázie v zážitku pri sexe významnú úlohu. "Sexuálna vzrušivosť sa zvyčajne zlepší, keď si muž predstavuje nejakú svoju preferovanú sexuálnu záležitosť. Môže mať napríklad sadomasochistický a fetišistický kontext, prípadne si vybaví nejaký ideálny objekt, "uvádza sexuológ, podľa ktorého by muži nemali podobné fantázie potláčať, ani si ich vyčítať.

Dobrou správou pre ženy je, že iba jeden z opýtaných ľutuje, že miesto milovania nerobí radšej niečo iné. "Že sa na to nevykašlete ... a nedám radšej pivo pri televízii," odpovedal Viktor (53). Pritom na veku evidentne nezáleží, pretože k márnosti z konania má našliapnuté aj Radek (25): "Stávajú sa mi dva prípady. Modlím sa, nech neskončím moc rýchlo a nie je to trapas, alebo či už to je konečne za mnou a ide sa robiť niečo iné. Najlepšie odchod."

Pretože to, čo sa nám preháňa hlavou - a nielen pri milovaní - ovplyvňuje naše pocity a tým aj spôsob prežívania, môžeme výsledok ovplyvniť. Čím ale zaručene sex pokazíme, je podľa Jaroslava Zvěřiny trochu netaktná otázka "na čo práve myslíš, miláčik?"

"Keď už sa musí pri sexuálnom akte hovoriť, potom by to mali byť len citoslovcia a nič moc viac," myslí si sexuológ.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 05:10