pexels.com
StoryEditor

Toto sú základné pravidlá časového manažmentu pre matku, manželku a podnikateľku

28.08.2019, 14:10
Životný štýl
Prečítajte si užitočné rady od koučky a mentorky Ľubice Takáčovej z Life Up. Zariaďte si svoj čas lepšie a získajte tak čas pre vás a vašu rodinu.

1. Urobte si poriadok v životných hodnotách a prioritách.
2. Pouvažujte, ktoré životné roly a ktoré činnosti a aktivity s tým spojené vám berú koľko času a prečo. Môže pomôcť snímka dňa, týždňa, mesiaca, ktorá vám pomôže urobiť si prehľad v tom, kde a ako trávite čas.
3. Zaveďte si do života pozitívne zmeny tým, že si usporiadate čas podľa cieľov a rozhodnutí, ktoré vám dávajú pocit rovnováhy a spokojnosti.
4. Majte veľa sebaúcty a dávajte si sľuby a ciele, ktoré sú reálne a dosiahnuteľné.
5. Plánujte a dodržiavajte jednotlivé aktivity hlavne kvôli sebe a pocitu vnútorného pokoja, nie kvôli očakávaniam iných.
6. Nezabúdajte na časové rezervy. Rátať s nepredvídateľnými aktivitami a vstupmi je pre vnútorný pokoj efektívnejšie ako sklamanie z nesplnených úloh dňa. Pozitívny zážitok zo splnených, naplánovaných aktivít a pochváliť sa za ne je vždy lepšie, ako „robiť si výčitky“, čo všetko ste nestihli.
7. Čo si môžete zapísať, zapíšte si, hlava je na myslenie a pamätať si môže aj papier. Zapísané úlohy a činnosti sa ľahšie dosahujú. Veci pomenované, zapísané sú spolovice vyriešené.
8. Každý deň má len 24 hodín, a to je, našťastie, rovnaké pre všetkých. Váš život beží v tomto okamihu. Včera sa už nevráti a času zajtrajška dáte hodnotu len vy! Prajem vám, aby bol váš životný čas naplnený šťastím a spokojnosťou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 02:32