shutterstock.com
StoryEditor

Máme tu prvý letný deň! Prinášame vám tipy na krátke víkendové výlety, ale aj na dlhšie letné dovolenky

21.06.2019, 10:40
Životný štýl
Možno medzi týmito tipmi na letnú dovolenku nájdete aj tie destinácie, kam ste vždy túžili zájsť. Ak áno, asi to bude znamenie, že tam máte KONEČNE ísť.

Korfu
Zelený ostrov, na ktorom sa premiešavajú prvky gréckej aj talianskej kultúry. Milovala ho aj cisárovná Sissi a vy si ho určite tiež obľúbite. Kam zájdete autom, tam sa vám ponúkne iná scenéria. Zalesnené pohoria, strmé útesy obmývané priezračne čistou vodou, cyprusové a olivovníkové sady, rozprávkové zátoky a nespočetné množstvo pláží.

Malorka
Na tomto ostrove to žije, najmä v kozmopolitnej Palme. Ak túžite po riadnej dávke temperamentu, lákajú vás rušné pláže a bohatý nočný život, toto je to pravé miesto pre vás. A keby ste si už ozaj chceli oddýchnuť, na ostrove nájdete aj tichšie zákutia.

Miláno
Európska mekka módy, futbalu a kultúry. Keď chcete zažiť poriadne nákupné hody, choďte do Milána. Manžela pošlite na futbal a vy zatiaľ miňte úspory, ktoré ste si šetrili práve na toto. Potom si zájdite spolu na výborné talianske cestoviny. Nikde inde nechutia predsa lepšie ako priamo v Taliansku.

Milano shutterstock.com

San Diego
Slnečné počasie, toľko pláží, že si ani vybrať neviete, a pohodový americký život. Aspoň na chvíľu treba zažiť. Navštívte aj Morský svet, najznámejšiu zoo na svete, niektorý z mnohých festivalov a ochutnajte pravý americký burger. A čo keď to nie je zdravé, ste predsa na dovolenke!

Paríž
Čarovné mestečko na Seine chce aspoň raz za život navštíviť azda každý. Nájdete tu naozaj všetko. Romantické uličky, kultúrne pamiatky, pôvabné kaviarničky, kde sa môžete zapojiť aj do intelektuálnych debát, či nočné kluby.

Plitvice
Najznámejší národný park v Chorvátsku je akousi hračkou prírody. Jazerá sú medzi sebou poprepájané nádhernými kaskádami a vodopádmi. Farba vody je rôzna – od smaragdovozelenej po sýtomodrú. Kúpať sa tu nemôžete, ale vidieť celú tú faunu stojí naozaj za to.

Plitvice national park shutterstock.com

Schloss Hof
Nádherný zámok s veľkolepými barokovými záhradami sa nachádza neďaleko slovenských hraníc v rakúskej osade Schlosshof. Náš tip na tento víkend: 20. až 23. júna do zámockého areálu Schloss Hof zavítajú mušketieri. Pripravené sú skvelé vystúpenia jazdcov, tvorivé dielničky pre deti, jazdy na kočoch i jazdenie na poníkoch.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 08:00