materská láskapexels.com
StoryEditor

Príbeh odloženého dievčatka: Na objatie od mamy čakala 27 rokov

04.04.2019, 13:23
Životný štýl
Opustené bábätko, ktoré sa nájde v reštaurácii, vždy vzbudí veľkú pozornosť. Ako sa však také odložené dieťa cíti v dospelosti? Má vôbec chuť sa stretnúť so svojimi biologickými rodičmi?

Pre každé dieťa je určite najkrajšie, keď môže vyrastať v kruhu láskavej a milujúcej rodiny. Američanka Katheryn Deprill (32) však také šťastie nemala. Jej matka ju totiž len niekoľko hodín po pôrode odložila v reštaurácii rýchleho občerstvenia. Našťastie, pla­čúce bábätko rýchlo objavili ľudia, takže uňho nedošlo k žiadnym zdravotným komplikáciám a dievčatko neskôr skončilo u náhradnej rodiny. „Adoptívni rodičia sa o mňa starali dobre, ale keď som dospievala, začalo mi vŕtať v hlave, prečo ma moja biologická matka odložila,“ hovorí mladá žena.

 „Bola to skrátka jazva, ktorá zostávala stále otvorená a to aj napriek tomu, že som sa vydala a postupne porodila tri deti. A práve po narodení mojich detí ma otázka, kto je moja biologická matka, stále prenasledovala. Nedokázala som si predstaviť, že by som im urobila niečo podobné ako ona mne. Stále som myslela na to, ako mohla odložiť úplne bezbranné bábätko! Prečo ma nechcela? Prečo ma nedala do nemocnice? Namiesto toho som potupne skončila na verejných záchodoch,“ hovorí Katheryn, ktorá však netušila, ako by svoju skutočnú matku mohla nájsť.

„Nakoniec som sa rozhodla vypátrať ju pomocou Facebooku. Dala som tam svoju fotografiu s textom, že hľadám svoju biologickú matku, ktorá ma opustila na toaletách v Burger Kingu v meste Allentown, keď som mala iba pár hodín,“ ­spomína. Fotografia so správou sa na internete rýchlo rozšírila, zdieľalo ju 30-tisíc ľudí na celom svete, a o pátraní Katheryn po matke dokonca informovali aj niektoré americké noviny a televízie. A podarilo sa to! Skutočná matka Katheryn svoju dcéru spoznala a obrátila sa na právnika, aby jej sprostredkoval stretnutie s dcérou.

„Keď sme sa prvý raz uvideli, bolo to, akoby som sa dívala do zrkadla. Potom sme sa objali. Priznávam, že som na toto objatie čakala 27 rokov. Rozprávali sme sa asi štyri hodiny a ja som sa konečne dozvedela, ako to všetko bolo,“ hovorí Katheryn. Keď mala jej matka Cathy Pochek (48) šestnásť rokov, znásilnili ju. O niekoľko mesiacov s hrôzou zistila, že je tehotná. Tak veľmi sa ale bála hanby a svojich rodičov, že všetko zatajila. Rastúce bruško si sťahovala a nakoniec v ­tichosti a bolestiach vo svojej detskej izbe porodila dieťatko. Bola bezradná a nevedela, čo má robiť. Nakoniec usúdila, že s bábätkom nemôže ísť do nemocnice, lebo tam by sa všetko prezradilo.

„Mama mi povedala, že bola veľmi nahnevaná a smutná, že si ma nemôže nechať. Ale nevidela iné východisko. Odložila ma preto vo fastfoode, kam chodí veľa ľudí. Mala tak istotu, že ma niekto určite čoskoro nájde. Dnes to všetko vraj veľmi ľutuje,“ zdôverila sa Katheryn, ktorá má toho so svojou biologickou matkou veľa spoločného. Okrem toho, že majú podobné mená, autá rovnakej značky i farby a dokonca obe pracujú ako ošetrovateľky, Cathy dokonca strážievala Katheryninho manžela Mika, keď bol ešte malý. „Mama spoznala môjho muža skôr než ja,“ smeje sa Katheryn, ktorá matke jej čin odpustila. „Som veľmi rada, že sme sa našli,“ hovorí mladá žena, ktorá konečne našla pokoj v duši.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 17:56