pinterest.com
StoryEditor

Ako využiť posledné dni prázdnin? Ponúkame zaujímavé tipy kam s deťmi za zážitkami

25.08.2018, 09:00
Životný štýl
To najlepšie, čo môžete deťom dať, sú zážitky a spomienky. Tie im nikto nikdy nevezme! Milujú rozprávky, prírodu alebo ich fascinuje veda? Vráťte sa do detských čias spolu s nimi a strávte voľné dni na miestach, ktoré majú čo ponúknuť.

Rozprávková dedinka HABAKUKY, Donovaly

Čítate deťom pravidelne rozprávky? Nechajte sa vtiahnuť do sveta fantázie a prežite spolu to, čo z kníh poznáte vy, ale i vaše ratolesti. Rozprávková dedinka Habakuky v prírodnom prostredí na Donovaloch je miestom, kam sa vaše deti s radosťou budú vracať. Pôsobivá je nielen ľudovo-fantazijná architektúra, ktorej dominuje Škrupinkový zámok s jazierkom, amfiteáter či obchodný dom Kurnik šopa senter. Do originálnej atmosféry slovenských rozprávok vás vtiahnu aj Laktibrada, Popolvár, Zlatá priadka a ďalší hrdinovia ľudových príbehov, ktorí sa postarajú o autentický zážitok pre celú rodinu. Fantázia a hravosť číhajú skutočne na každom rohu. Deti nadchnú interaktívne divadelné predstavenia, ukážky remesiel, ale i možnosť zaplatiť za zmrzlinu či darček na pamiatku typickou habakukáčskou menou. Zlaté a strieborné HABAKUKY si deti zamenia v zmenárni a bankomatoch. Oddychovú zónu tvorí detské ihrisko a dokonca minizoo. Dedinka ožíva začiatkom mája a svoje brány zatvára v septembri. Ak sa vám jednodňový výlet zdá málo, pokojne sa v susedstve ubytujte a rozprávkový svet objavujte s deťmi na pokračovanie.

facebook.com

Chodník korunami stromov, Bachledova dolina

Ukážte deťom pohľad zhora! Ak ste sa vybrali na víkendovú turistiku, túto atrakciu rozhodne nevynechajte. Ak netrpíte závratmi, prechádzka korunami stromov bude nezabudnuteľným zážitkom pre malých i veľkých. 1 234 metrov dlhý náučný chodník Bachledka sa nachádza v srdci druhovo pestrých lesov Pieninského národného parku. Výhľad z 32 metrov vysokej veže, vďaka ktorému budete mať ako na dlani štíty Belianskych Tatier, unikátnu scenériu Pienin i malebné Zamagurie, nadchne aj deti, ktoré s turistikou iba začínajú. Stanú sa súčasťou lesného života, spoznajú mnoho živočíchov a rastlín, na dosah budú mať kmene a vrcholce stromov. Neodmysliteľnou súčasťou sú prekvapenia a poučenia po ceste spracované pre deti atraktívnou a humornou formou. Zastaviť sa môžete na troch adrenalínových zákutiach, kde si nielen deti môžu vyskúšať udržiavanie rovnováhy v priehľade, ktorý odhaľuje zdanlivo nebezpečnú priepasť. Cesta smerom dole tiež nebude nuda. Z vyhliadkovej podesty sa vinie 67 metrov dlhý suchý tobogan, ktorý dá za zážitkami poriadnu adrenalínovú bodku.

Park miniatúr a lunapark, Inwałd, Poľsko

Túžite za jeden deň precestovať a ukázať deťom celý svet? Naplánujte si výlet do poľského lunaparku miniatúr. Ide o jedinečné miesto, ktoré sa nachádza v provincii Malopoľska v polovici cesty medzi Andrychówom a Wadowicami s rozlohou obdivuhodných 75-tisíc m2. V priebehu niekoľkých minút môžete stáť pod Eiffelovou vežou, vidieť Čínsky múr, Sochu slobody, nasať atmosféru Námestia sv. Petra či Benátok. Miniatúr sa na tomto mieste nachádza hneď 50 a zvedavé deti neraz zataja dych. Výlet, ktorý pre starších školákov poslúži aj ako príjemná a názorná hodina zemepisu, stojí za dlhšiu cestu, ktorú si môžete spestriť viacerými zastávkami nabitými zážitkami. Atraktívnou ponukou pre deti i dospelých je aj zábavný park, kde sa môžu tešiť na autodróm, rafting po divokej rieke, bludisko, pirátsku loď či egyptskú hororovú šou. Počas dlhej cesty okolo sveta si oddýchnete v záhrade plnej farebných kvetov a energiu doplníte v rozprávkovej zámockej reštaurácii. A nezabudnite snívať, ktorú krajinu a pamiatky chcete v najbližšom čase vidieť v ich plnej kráse a atmosfére.

facebook.com

iQPARK, Liberec

Máte doma malého zvedavca, či dokonca vedátora? Ak počasie nepraje pobytu v prírode, neseďte doma a vyrazte do Liberca. Práve tu sa totiž nachádza prvé science centrum v Česku, ktoré sprístupňuje vedu a techniku deťom už od 2 rokov, pri ktorých si veľa vedeckej zábavy užijú aj dospeláci. Vďaka 4 expozíciám a viac ako 300 interaktívnych exponátom sa deti zoznámia s fyzikálnymi a chemickými javmi, faunou a flórou či ďalšími vednými odbormi z astronómie alebo biológie. Deti si môžu vyskúšať prejsť pod termokamerou snímajúcou teplo, ktoré vyžaruje telo, na vlastnej koži pocítia, ako sa cítili pasažieri na potápajúcom sa Titanicu, či dokonca aké je to prechádzať hviezdnym tunelom. Vyskúšať si môžu profesie dospelákov so všetkým, čo k tomu patrí, a nakoniec môžu objavovať vodný svet, zostavovať hlavolamy, hrať sa s optickými klamami či prejsť zrkadlovým labyrintom. Pod jednou strechou sa dá zažiť ešte oveľa viac. Pripravené sú tematické science šou plné experimentov, výbuchov aj kreatívne workshopy. Nielen vaše dieťa bude odchádzať plné dojmov, pojmov a s kvantom zvedavých otázok. Vrátite sa, verte nám!

facebook.com

Odleťte si za top atrakciami vo svete

1. Legoland, Dánsko 

Najznámejší a najvychýrenejší „stavebnicový“ park v Európe sa nachádza v Dánsku, v mestečku Billund, a vznikol už v roku 1968. Legoland je dnes reťazec zábavných parkov rozšírených vo viacerých krajinách až kontinentoch. Na návštevu Legolandu budú niekoľko rokov spomínať nielen deti, ale i rodičia, ktorí si po rokoch pripomenú aj to, ako pod ich rukami a s dávkou fantázie vznikali prvé veľké diela. Pri oslavách 50-ky tento rok rozhodne nesmiete chýbať.
Vstupenky: Najekonomickejšou a najvhodnejšou formou je lístky zakúpiť v predstihu online. Cena lístka pre dospelých je približne 40 eur, pre dieťa o 2 eurá menej.

2. PortAventura, Španielsko

Zábavný park Universal Studios PortAventura sa nachádza asi 120 kilometrov južne od Barcelony a je bez pochýb jedným z najvýznamnejších európskych zábavných parkov vôbec. Pripravte sa na zábavnú a dobrodružnú cestu sprevádzanú tematickými oblasťami Mexika, Číny, Stredomoria i divokého západu. PortAventura ponúka osviežujúcu zábavu v areáli Costa Caribe s množstvom vodných atrakcií, detských kútikov aj rekreačných zón.
Vstupenky: Celodenný lístok pre dospelého stojí 45 eur, za dieťa vo veku 4 – 10 rokov zaplatíte o 6 eur menej.

3. Disneyland, Paríž

Najnavštevovanejší zábavný park v Európe nájdete 32 km od Paríža a zaručene je snom každého dieťaťa. Vo Walt Disney Studio Parku sa deti ocitnú vo svete filmu a jeho trikov, v Disneyland Parku sa stretnú s obľúbenými hrdinami z rozprávok, ktoré milujú bez ohľadu na vek. Atrakcie, ktoré Disneyland ponúka, sa dajú spoznávať niekoľko dní. Dokonalý plán na leto!
Vstupenky: Lístky rezervujte online, vyhnete sa dlhým radom pri pokladniciach. Vybrať si môžete z rôznych variantov, dokonca aj s dopravou. Cena základného lístka sa začína na sume 53 eur. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 17:19