Ilustračné fotounsplash.com
StoryEditor

Vychutnajte si kávu: Ako sa pije v rôznych kútoch sveta?

25.01.2018, 12:08
Životný štýl
Kávu vám urobia skoro všade, avšak je lepšie byť pripravená na to, že v každej krajine pitie kávy chutí inak.

USA

Tradičné kaviarne ponúkajú väčšinou prekvapkávanú kávu, ale vplyvom kaviarenských reťazcov typu Starbucks si zákazníci doprajú skôr sladké nápoje, ako napríklad karamelové latte.

Francúzsko

Francúzi štartujú svoj deň šálkou espresa. Ak by ste prišla do ich domácnosti, najpravdepodobnejšie by ste v každej kuchyni narazila na prístroj, ktorý sa volá french press.

Grécko

Poriadny zabiják! Presne to podávajú Gréci v tradičnej nádobe s názvom briki. Ocenia, keď si ich kávu vychutnáte pomaly a pekne po dúškoch.

Vietnam

Tu vám ako svoju špecialitu dajú extra sladkú kávu. Najskôr vyšľahajú žĺtok s kondenzovaným mliekom alebo medom. Následne tento mix prelejú kávou.

Španielsko

Miestny ľudia sa tu posilňujú nápojom zvaným Bombon. Táto sladká bomba je zmiešaná z espressa a rovnakého množstva sladeného kondenzovaného mlieka.

Taliansko

Mliečne espresso (niečo ako naše kapučíno alebo latte) je pre južanov na ráno to pravé orechové. Po 11. hodine je pre nich tradičné piť klasické espresso alebo machiato.

Turecko

Aj tu slúži k príprave medená nádobka s názvom cezve, v ktorej sa pražia kávové zrná. Ak si dáte tureckú kávu, budete ju mať servírovanú s cukrom.

Austrália a Nový Zéland

Latte sa tu vyšplhalo na vrchol rebríčka obľúbenosti. Za ním je flat white, ktorá je vraj najobľúbenejší nápoj každého piateho človeka na svete.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:29