unsplash.com
StoryEditor

Všetky tuky, ktoré prijmete sa hromadia vo vašich bokoch? Prinášame vám rady, ako sa ich zbaviť

12.12.2021, 05:00
Životný štýl
Trápite sa s tým, že nemôžete nosiť úzke oblečenie, pretože to len zvýrazňuje veľkosť bokov? Dobrá správa, nadmerné hromadenie tuku v tejto oblasti sa dá vyriešiť. Najprv sa však treba pozrieť na príčiny, ktoré to spôsobujú.

Nejde len o vek, priberanie do bokov trápi aj ženy počas tehotenstva alebo ženy s určitým typom postavy, od ktorej to môžete čakať. Hromadenie tuku vedie aj k celulitíde a všetko väčšinou záleží najmä od životného štýlu. Tuky v bokoch sa tvoria, ak prijímate veľa kalórii alebo naopak kalórie, ktoré prijmete nespálite dostatočne. Existujú rôzne ktoré, ktoré vplývajú na tuky v bokoch. Môžu to spôsobovať hormóny, vek, nedostatok fyzickej aktivity, ale aj spomalenie metabolizmu či nedostatok spánku.

Riziká

Hromadenie tuku nie je nebezpečné, ale môže naznačovať riziko vzniku rôznych chronických chorôb. Ako napríklad vysoký krvný tlak či cholesterol. Taktiež ochorenie srdca, problémy s dýchaním ba dokonca mŕtvicu. Tuk v bokoch môže signalizovať aj problém pri zmenách fungovania vášho tela a spôsobiť tak ochorenie pečene, rakovinu hrubého čreva či artrózu. Všetko má však riešenie a pri prehodnotení vášho životného štýlu, viete zabrániť všetkým rizikám, ktoré v sebe nesie práve hromadenie tuku  v bokoch.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:28