Ilustračné fotopixabay.com
StoryEditor

Neholdujete alkoholu počas vianočných osláv? 5 trikov, ako sa vyhnúť pitiu

15.12.2017, 12:54
Životný štýl
Vianoce sú pred dverami. S nimi prichádzajú aj večierky a rôzne oslavy. Na nich nechýba veľa dobrého jedla a alkoholu. Pre ľudí, ktorí nepijú je to obrovská výzva. Oslavy s rodinou, priateľmi alebo kolegami predstavujú druh nejakého povinného pitia.

Ľudia nepijú alkohol z rôznych dôvodov. Môžu to byť napríklad zdravotné problémy, zlé skúsenosti a mnohé iné príčiny. Najčastejšia reakcia, ak vám niekto ponúkne nápoj a vy ho zdvorilo odmietnete je, prečo nepijete. Z tejto otázky môže vzniknúť veľmi nepríjemná výmena názorov.

Môžete odpovedať úprimne alebo klamať. Rovnako rátajte aj s nepríjemnými rečami, že kazíte zábavu. Avšak stále to stojí za to, aby ste si stáli za svojim. Môže sa vám to zdať divné, avšak vždy je dobré mať svoj plán B, aby ste mohli odvrátiť alebo zmierniť situáciu. Skúste naše tipy, ktoré vám pomôžu vyhnúť sa alkoholu.

Pripravená na útek

Majte svoj plán ukončenia, ktorý zahŕňa nejaký ďalší záväzok. Vymyslite si svoj dôvod odchodu, aby ste sa dokázali dostať zo začarovaného kruhu.

Strážny anjel

Poverte svoju kamarátku alebo kohokoľvek vám blízkeho, aby prerušil rozhovor s ľuďmi, ktorí vás nahovárajú na pitie. Môže zastaviť kolotoč frázami ako „potrebujem s tebou hovoriť“. Váš anjel nemusí byť ani na večierku, stačí ak vám zavolám vo vopred dohodnutom čase.

Falošný pohár

Vezmite si pohár a vyberte nejaký nealkoholický nápoj, ktorý sa podobá na alkohol. Dbajte na to, aby ste ho mali stále plný. Nikto nemusí vedieť, že prechádzate od jedného nealkoholického nápoju k druhému.

Neodkladná práca

Vytvorte si pre seba činnosť, ktorá zahŕňa pohyb v priestore. Využite každú príležitosť. Motajte sa okolo jedla alebo sa chyťte príležitosti komukoľvek pomôcť.

Poverená šoférka

Ponúknite sa ako šoférka. Je to ten najjednoduchší spôsob ako sa skutočne vyhnúť alkoholu.

V konečnom dôsledku vás nikto nemôže donútiť k pitiu. Aj keby vás akokoľvek ponúkali, neupúšťajte zo svojho presvedčenia a nedajte sa strhnúť na chodníčky, ktoré sú vám nepríjemné.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 13:38