Ročné obdobia ako základ
Ďalšou sférou, na ktorú takéto stravovanie prizerá sú ročné obdobia. Práve podľa nich by sme mali voliť správne potraviny a jednoducho tak zharmonizovať naše telo. Jar sa spája s elementom dreva a mali by sme jesť veľa obilnín, zelených potravín, ovocia či vňatí. Leto je prepojené s ohňom, mali by sme konzumovať jedlá, ktoré nás prirodzene ochladia. Patrí medzi ne najmä ovocie či červené potraviny. Jeseň sa charakterizuje ako obdobie zeme a neskoršia jeseň ako obdobie kovu. Mali by sme do jedálnička zaradiť oranžové potraviny. Najplodnejšie obdobie roka nám ponúka veľa zeleniny, obilnín či varenej stravy. Zima je obdobie vody a častejšie by sme mali jesť potraviny, ktoré nás zahrejú. Jedlo je vhodné variť dlho, aby malo čo najviac teplej energie. Vhodné sú čierne potraviny ako fazuľa, čierna ryža, rasca a rôzne druhy čiernych semienok.
Toto radšej obmedzte
Podľa tohto typu stravovania by sme z nášho jedálnička nemali vylučovať takmer nič. V žiadnom prípade teda nejde o diétu, ktorá koniec koncov k žiadnemu úspechu nevedie. Zakladá sa na tom, že zdravie spočíva v rovnováhe a všetko by sme mali konzumovať s mierou. Čínski odborníci však tvrdia, že napríklad biely cukor, múka a priveľa mliečnych výrobkov môžu prekysľovať náš organizmus a neprospievajú nám. Mali by sme ich obmedziť a nahradiť zdravšími alternatívami.
Mnoho ľudí sa zhoduje na tom, že práve takýto typ výberu jedál im veľmi pomohol. Údajne sa cítia menej nafúknutí, majú viac energie a sú jednoducho zdravší. Jednou z osôb, ktoré s niečím takýmto majú skúsenosti je napríklad slovenská herečka, Andrea Karnasová. Takýto typ stravovania si vyskúšala na vlastnej koži. Tvrdí, že sa vďaka nemu cítila priam úžasne! Niečo na tom predsa len bude...
Každý z nás je samozrejme iní a takýto prístup nemusí vyhovovať každému. Voľba správnych potravín je len a len na nás. Zdravie držíme vo svojich rukách a preto by sme k nemu nemali byť ľahostajní a venovať mu toľko pozornosti, koľko si vyžaduje.