Superpotraviny vás ochránia pred vírusmi.Shutterstock
StoryEditor

Superpotraviny, ktoré vás ochránia pred vírusmi. Začnite ich konzumovať čo najskôr

08.10.2024, 14:00
Zdravie

A je to tu. Jeseň a s ňou spojené chladné rána či večery a tiež rôzne vírusy, ktoré po lete prekvapia nejedného z vás. Je načase podporiť imunitný systém a nadopovať sa vitamínmi, ktoré vás budú chrániť pred chorobami. Tie budú nasledujúce mesiace vo veľkom úradovať. Superpotraviny vám pomôžu vyhnúť sa im.

Zdravé sacharidy

Sacharidy mnohí považujú za akýsi prehrešok v stravovaní. Pravda je však taká, že na to, aby vaše telo dokázalo optimálne fungovať, potrebuje aj tento zdroj energie. Vyberajte si však s rozumom. Taká quinoa je dokonca plná bielkovín, ale tiež vitamínov, ktoré podporujú budovanie imunitného systému. Celozrnné cestoviny, pečivo ale aj naturálna ryža by vám na tanieri nemali chýbať. Nezabúdajte ani na pravidelnú konzumáciu strukovín.

Toto nesmie chýbať

Po zázvore siahate väčšinou najmä vtedy, keď už vás choroba položila na lopatky. No konzumovať by ste ho mali hlavne preventívne. Či už v podobe chutného čaju, alebo ako koreninu do jedál. Rovnako zaraďte do svojho jedálnička kurkumu. Nie nadarmo je považovaná vďaka svojim účinkom na ľudský organizmus za najzdravšie korenie na svete. Pridávať ju môžete do sladkých aj slaných jedál, ale aj nápojov.

image

Kurkuma by vám nemala v jedálničku chýbať.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. október 2024 14:02