Doprajte svojmu telu relaxačný domáci kúpeľ.unsplash
StoryEditor

Domáci relaxačný kúpeľ: Ktorá ingrediencia omladí pokožku, spáli tuky či podporí dobrú náladu?

28.09.2024, 13:00
Zdravie

Čo potrebujete po dlhom dni strávenom v práci? Pravdepodobne, každá z vás povie kľud či relax. Práve ten si môžete dopriať vďaka domácemu relaxačnému kúpeľu, do ktorého stačí pridať správnu ingredienciu a váš problém je vyriešení. Pozrite sa, čo vám pomôže omladiť pokožku, spáliť tuky či zlepšiť náladu.

Na uvoľnenie napätia z tela, relaxáciu či oddych je skvelý kúpeľ, ktorý vás okamžite dostane do pohody. Aby ste sa zbavili stresu, zlepšili náladu či dokonca spálili tuky, nebude vám stačiť len horúca voda s bublinkami. Existuje totiž niekoľko ingrediencii, vďaka ktorým si z domáceho relaxačného kúpeľa urobíte liečebnú procedúru. Pozrite sa, aké prísady sa oplatí pridať do vody.

Liečivý med

Keď pridáte do kúpeľa pár lyžíc medu, konečne sa vaše telo dostane do kľudu. Táto liečivá prísada totiž pôsobí upokojujúco, má antioxidačné účinky a posilňuje imunitu. Med je však skvelý aj na suchú pokožku, ktorú omladzuje a vyhladzuje. Pomôcť dokonca môže aj s hojení rán, spomaleným trávením či žalúdočnými ťažkosťami.

Biely zázrak

Ak potrebujete dopriať svojej pokožke tú najlepšiu starostlivosť, do relaxačného kúpeľa pridajte mlieko. Nielenže zlepšíte elasticitu pokožky, ale zmiernite podráždenie a zabránite vzniku nepekného akné. Mlieko môže byť skvelým pomocníkom aj pre tie z vás, ktoré trápi ekzém a iné kožné problémy.

Zelený čaj na chudnutie

Zelený čaj v sebe ukrýva antioxidanty, kofeín, vitamíny a minerály, takže sa niet čomu čudovať, že dokáže pomôcť s veľkým množstvom problémov. Okrem toho, že prečisťuje telo, upokojuje myseľ a znižuje stres, je schopný spáliť aj nežiaduci tuk. Pridajte si preto do kúpeľa osem sáčkov zeleného čaju a tešte sa z dokonalej postavy.

Ovsené vločky nie len v tanieri

Trápi vás zápcha, menštruačné bolesti či zlá nálada? Nasypte si do kúpeľa 100 gramov ovsených vločiek a užite si domácu liečebnú procedúru. Kúpeľ z vločiek totiž naštartuje váš metabolizmus, zbaví vás stresu či úzkosti a prospešný je ja pre vašu pokožku.

Bojovníčka škorica

Kúpeľ z celej škorice podporí imunitu, pomôže telu bojovať proti infekciám a baktériám. Takisto môže byť škorica skvelou pomocníčkou pri spaľovaní tukov a regulácii hladiny cukru v krvi. Rovnako tak vyživuje pokožku a zmierni stuhnutosť svalov po ťažkom tréningu či dni strávenom v práci.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. september 2024 13:02