Soľ do kúpeľa s prímesou levandule môže byť aj originálnym darčekom.dreamstime
StoryEditor

Vyberte sa na zber levandule. Vyrobte si z nej kondicionér, masku na tvár, ale aj voňavú soľ do kúpeľa

16.08.2024, 08:00
Zdravie

Levanduľa v týchto dňoch zdobí nejednu záhradku, ale aj polia, na ktorých sa pestuje. Neodkladajte zber týchto kvetov. Okrem kytičky, ktorá zútulni váš domov však nezabudnite aj na liečivé účinky tejto rastliny. Môžete si z nej vyrobiť produkty, za ktoré by ste inak v obchode vyhodili kopec peňazí.

Soľ do kúpeľa, alebo upokojujúca maska na tvár. Je len na vás, čo si z tejto aromatickej rastliny vyrobíte.

Dobrú noc

O levanduli je známe, že pozitívne pôsobí na nervový systém a tiež na psychiku. Nie nadarmo sa preto používa v rôznych produktoch na podporu dobrého spánku. A čo iné vám navodí príjemné pocity a upokojí vašu myseľ, než voňavý, levanduľový kúpeľ? Vyrobte si soľ do kúpeľa s levanduľou. Mimochodom, takúto ručne robenú soľ iste ocenia aj vaše priateľky ako darček. Máme pre vás recept ako z knihy pre lenivé gazdinky. Ako odmerku používajte šálku. Pol šálky levanduľových sušených kvetov zmiešajte s dvoma šálkami  Epsomskej soli a niekoľkými kvapkami levanduľového esenciálneho oleja. Ak chcete, pridajte na toto množstvo ešte štvrť šálky jedlej sódy a získate ako bonus nádherne jemnú a vláčnu pokožku. Všetko dôkladne premiešajte a premiestnite do sklenených fliaš. Do vane si pridávajte hrsť tejto zmesi, ktorá pôsobí blahodarne nielen na vaše telo, ale aj myseľ.

Krásne vlasy

V lete si vaše vlasy vyžadujú špeciálnu starostlivosť. A to najmä v podobe hydratácie. Nič im neprospeje viac, ako maska, ktorá bude obsahovať výťažky z levandule. Do misky nalejte tuhý kokosový olej, do ktorého pridáte 30 kvapiek levanduľového oleja. V tomto prípade sa oplatí staviť na kvalitu a investovať do bio oleja. Ručným mixérom miešajte kým nebude mať olej kašovitú konzistenciu a aj v tomto prípade zmes umiestnite do uzatvárateľných nádob. Kondicionér nanášajte do koncov suchých vlasov a následne umyte šampónom a pokračujte v bežnej starostlivosti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. október 2024 10:27