Opálenú pokožku môžete získať aj zdravo.dreamstime
StoryEditor

Získajte krásnu hnedú pokožku bez opaľovania. Existujú zdravšie alternatívy a vy budete opálené už za pár minút

20.06.2024, 14:00
Zdravie

Ste ten typ, ktorý sa dokáže hodiny opaľovať na slnku a chytať bronz? Opálená pokožka má určite niečo do seba, no získať hnedý vzhľad môžete aj zdravšími spôsobmi, než vylihovaním na slnku. Možností je viac než dosť a vaša koža z nich bude dokonca benefitovať.

O tom, že slnečné žiarenie vám viac škodí, než pomáha niet pochýb. Najmä ak sa slnku nevyhýbate v inkriminovaných hodinách a ak nepoužívate krémy so správnym SPF faktorom.

Zdravé opaľovanie

Ak sa slnečných lúčov nechcete vzdať, pokojne im svoju pokožku vystavujte. No len v čase mimo dvanástej až pätnástej hodiny, kedy je slnečné žiarenie najintenzívnejšie. Alfou a omegou zdravého opaľovania je používanie krému na opaľovanie. Čím vyšší faktor, tým lepšie. Na „šestky“ či „desiatky“ rovno zabudnite. Používajte krém s minimálnym UV faktorom 30, optimálne 50. A nezabudnite ho pravidelne aplikovať. Natrieť sa raz denne určite nestačí.

Ide to aj bez slnka

Skvelou, rýchlou a zdravšou alternatívou, ako získať krásnu bronzovú pokožku, je nanášanie samoopaľovacích krémov, alebo peny. Dnešné „samoopaľováky“ nezanechávajú žiadne škvrny na oblečení ani fľaky. Práve naopak. Behom pár minút budete vyzerať, akoby ste sa práve vrátili z dovolenky. Nezabudnite si pred použitím precízne urobiť peeling, aby bol efekt dokonalý.

image

Nezabúdajte na SPF faktor.

dreamstime

Cukrový nástrek

Veľmi obľúbenou metódou, ako získať opálené telo, je cukrový nástrek. Je to absolútne neškodné a rýchle opálenie, ktoré vám v prípade správnej starostlivosti o pokožku vydrží aj tri týždne. Aj v tomto prípade je dôležité, aby bola koža pripravená na nástrek. Peellin je samozrejmosťou a rátajte s tým, že v deň nástreku by ste sa nemali holiť či epilovať, alebo sa venovať aktivitám, pri ktorých sa môžete veľmi spotiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. september 2024 05:02