Balančné kamene vám pomôžu aj pri bolestiach chrbtice.dreamstime
StoryEditor

Balančné kamene: Pomôcka, ktorá vás zbaví bolesti chrbta, ale aj plochých nôh

17.06.2024, 14:00
Zdravie

Dnešná doba mnoho ľudí doslova pripútala ku kancelárskym stolom a sedavé zamestnanie spôsobuje nemalé zdravotné komplikácie. Najčastejšie sa môžete stretnúť s bolesťami chrbtice či krížov. Okrem pravidelného cvičenia vám však môžu pomôcť aj balančné kamene. Okrem toho, že spravíte niečo pre svoje zdravie, zažijete na nich aj množstvo zábavy.

Balančné kamene možno poznáte skôr v súvislosti s deťmi. No túto pomôcku čoraz častejšie vyhľadávajú aj dospelí.

Stačí si vybrať

Ak sa rozhodnete pre túto ortopedickú pomôcku, potom si môžete vybrať spomedzi rôznych veľkostí, tvarov, farieb a tiež kamene s rôznym povrchom. Pri chôdzi po balančných kameňoch kladiete odpor hlavne na vnútorné svaly, ktoré pomocou nich posilňujete. Zároveň sa zlepšuje vaša koordinácia a tiež stabilita. To všetko ovplyvňuje držanie tela. A práve správny postoj, dostatočne silný core, ale aj svaly na chrbte prispievajú k vášmu celkovému zdraviu. Deti na kameňoch dokážu zažiť množstvo zábavy a pri tom si ani neuvedomujú, že v podstate cvičia a učia sa motorike, ktorá je pre ich ďalší vývin dôležitá. Dokážu dokonca pomôcť aj pri problémoch s plochými nohami či spadnutou klenbou.

image

Balančné kamene majú rôzne tvary aj veľkosti.

Pinterest

Ako na to

Dôležité je, rozmiestniť kamene na rovný povrch. Aby boli dostatočne stabilné. To, ako ich využijete je len a len na vás. Na začiatku sa s nimi predovšetkým dobre zoznámte tým, že sa po nich budete prechádzať. Následne môžete skúšať stále nové kúsky a pozície. Skúste preskakovať z kameňa na kameň, udržiavajte na kameňoch stabilitu. Urobte na nich pár drepov, ktoré budú zrazu oveľa náročnejšie, než keď stojíte na pevnej zemi. Zároveň zapojíte svaly, o ktorých ste možno ani netušili.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. jún 2024 14:03