Reďkovky sú plné vitamínov a minerálov.dreamstime
StoryEditor

Chrumkavé reďkovky sú plné vitamínov. Takto pôsobia na vaše zdravie, pleť a vlasy

23.05.2024, 14:00
Zdravie

Reďkovky sú v našich obchodoch dostupné celoročne, no najmä počas týchto mesiacov majú výnimočne dobrú chuť. Chrumkavá zelenina je však nielen chutná, ale aj zdravá. V červených hlavičkách sa ukrýva množstvo vitamínov a živín. Jesť by ste ich mali denne. Verte, že sa to vyplatí.

Na trávenie

Reďkovky majú vysoký podiel vlákniny, vďaka čomu zabezpečujú optimálnu peristaltiku čriev a tiež lepšie trávenie. Navyše ak si ich doprajete, budete oveľa dlhšie sýte. A majú minimum kalórií, takže sú aj skvelým snackom, z ktorého určite nepriberiete. Zároveň však obsahujú pomerne veľa bielkovín, čiže ak športujete, mali by byť súčasťou vášho jedálnička. Látky, ktoré tieto červené plody obsahujú vám pomôžu aj pri problémoch s nadúvaním, ale tiež pri hnačke či zápche.

image

Reďkovky by ste mali jesť denne. Odrazí sa to na vašom zdraví aj kráse.

dreamstime

Na zdravie

Reďkovky sú bohaté na vitamíny skupiny B, ale tiež na vitamín C či minerály ako vápnik, draslík, železo, meď a mangán. Vďaka tomu poskytujú organizmu komplexnú ochranu a pomáhajú mu pri budovaní imunity. Opomenúť by sme nemali ani ich antibakteriálne účinky a to, že ničia plesne zo slizníc, žalúdku a čriev.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. jún 2024 15:16