Toto všetko sa skrýva za bolesťou chrbtice.dreamstime
StoryEditor

Nemusí ísť len o banalitu: Neuveríte čo všetko sa môže skrývať za bolesťami chrbtice

17.05.2024, 19:20
Zdravie

Bolesťami chrbta trpí veľké množstvo ľudí a vo väčšine prípadoch sa jedná o bežný či banálny problém. Zbystriť by ste však mali v prípade, ak bolesť pretrváva alebo je sprevádzaná zdravotným problémom v inej časti tela. Pozrite sa, čo všetko sa môže skrývať za bolesťou chrbtice.

Bolesť chrbta môže postihnúť kohokoľvek a v akomkoľvek veku. Okrem toho sa za ňou môže skrývať naozaj čokoľvek. Aj keď je množstvo z týchto problémov možné ľahko a rýchlo vyliečiť, existujú aj také, ktoré by ste nemali podceňovať či ignorovať. Ak túžite vedieť, prečo vás bolí chrbtica, rozhodne čítajte ďalej.

Nepríjemná bolesť hlavy

Ste často unavené, pod stresom, nedostatočne prijímate tekutiny a bolí vás chrbtica? Síce sa môže jednať len o príznaky prichádzajúcej menštruácie, no rovnako tak môže ísť o krčnú migrénu. Tá sa zvykne prejavovať bolesťou v prednej časti hlavy, pričom spôsobuje aj tlak za očami. Aby ste sa jej zbavili, budete musieť zmeniť životosprávu a menej sa stresovať.

Zápal oka

Pociťujete napätie vo vrchnej časti chrbtice a pociťujete tlak v očiach? Pravdepodobne vám svaly tlačia na očné nervy a spôsobujú tak nepríjemný tlak. Ak bude bolesť pretrvávať, rozhodne navštívte lekára. Môže sa totiž jednať o reumatickú chorobu alebo zápal oka.

Srdcové ochorenia

Za bolesťou chrbtice v strednej časti sa môže skrývať aj nejaké srdcové ochorenie. Pozor si dajte najmä na vystreľujúcu bolesť v hrudníku, ktorá môže byť predzvesťou nebezpečného infarktu. V tomto prípade okamžite navštívte lekára.

Tráviace problémy

Ak je bolesť chrbta sprevádzaná nevoľnosťou, vracaním či hnačkou, môže sa jednať o tráviaci problém. Síce to nemusí byť nič vážne, no radšej problémy neignorujte. Ak totiž bolesť pretrváva, môže sa jednať aj o nádor na mieche.

Zápal sedacieho nervu

Trápi vás bolesť, ktorá prechádza z oblasti bedra do nôh? Môže sa jednať o zápal sedacieho nervu, ktorý sťažuje pohyb a spôsobuje nepríjemnú bolesť. Najčastejšie ho spôsobuje ťahanie ťažkého predmetu či nesprávna chôdza.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. júl 2024 20:45