Žihľava sa dá pripraviť na množstvo spôsobov. Je to dokonca chutná ingrediencia do jedál, no najčastejšie sa používa ako čaj.
Čo obsahuje?
Za pozitívnymi účinkami žihľavy sú najmä vitamíny, minerály a látky, ktoré pozitívne vplývajú na vaše zdravie. Okrem vitamínov A, B, C a K obsahuje aj lignány, ktoré priaznivo pôsobia na hormóny. Flavonoidy majú silné protizápalové účinky a tiež polyfenoly, ktoré váš organizmus chránia pred voľnými radikálmi. K celkovému zdraviu prispieva aj množstvo minerálov. Od Horčíka, cez železo až po vápnik a draslík.
S čím vám pomôže?
Ako už z predošlých riadkov viete, žihľava je silný antioxidant a chráni telo nielen pred rôznymi vírusmi či baktériami, ale aj zápalovými procesmi v organizme. Ocenia ju iste aj alergici, pretože zmierňuje príznaky sennej nádchy. Už vďaka jednej šálke denne môžete pocítiť úľavu a zmiernia sa príznaky ako svrbenie, kýchanie či rezanie očí.