Zjedzte denne aspoň 10 kúskov a pozorujte, čo sa stane s vašim telom.dreamstime
StoryEditor

Zjedzte každý deň pár kešu orieškov a pozorujte, ako zafungujú na vaše telo

31.03.2024, 14:00
Zdravie

Orechy by vo vašom jedálničku nemali chýbať. Aj napriek tomu, že ani zďaleka nejde o diétnu potravinu, ukrývajú v sebe množstvo cenných látok, ktoré majú vplyv nielen na vaše zdravie, ale aj krásu. To je jeden z dôvodov, prečo by ste ich mali denne, no v rozumnom množstve konzumovať.

Kešu oriešky majú nezameniteľnú chuť a ak po nich siahnete vtedy, keď vás prepadne chuť na nejaký snack, alebo v prípade hladu, určite urobíte dobre.

Zdravie

Podobne ako iné druhy orechov, aj kešu obsahujú zdravé tuky, ktoré sú prospešné pre fungovanie vášho tela. Sú zdrojom zinku, ktorý napomáha pri budovaní obranyschopnosti organizmu a celkového imunitného systému. Za spomenutie však určite stojí aj horčík, ktorý zase znižuje riziko vzniku kardiovaskulárnych chorôb. Dostatok horčíka vplýva aj na zdravie vašich kostí, pretože sa vďaka nemu oveľa lepšie vstrebáva vápnik. V kombinácii s meďou, ktoré tieto nenápadné oriešky obsahujú, je to skutočne silná dvojica. V orieškoch sa tiež skrývajú niektoré druhy antioxidantov, ktoré pozitívne vplývajú na váš zrak. Údajne ich pravidelnou konzumáciou môžete predísť aj vzniku žlčníkových kameňov. Jesť by ste ich mali aj vtedy, ak vás trápia časté migrény. Dokonca vraj pomáhajú eliminovať baktérie, ktoré sú zodpovedné za tvorbu zubného kazu.

image

Kešu oriešky sú plné živín.

dreamstime

Krása

Vďaka kešu orieškom budú aj vaše kadere oveľa zdravšie a dokonca podporia ich prirodzenú farbu. Vitamín E zase rozžiari vašu pleť a antioxidanty, ktoré sú v orieškoch hojne zastúpené zase spomalia starnutie pleti. V kešu orechoch sa nachádzajú aj enzýmy, ktoré podporujú tvorbu kolagénu. Vďaka tomu bude vaša pokožka pružná.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 05:29