Pozor na farbu vašich pier. Môže signalizovať vážny problém.dreamstime
StoryEditor

Pri týchto farbách pier zbystrite: Môžu totiž značiť aj vážnejší zdravotný problém

23.02.2024, 09:00
Zdravie

Niektoré časti ľudského tela toho dokážu veľa prezradiť o vašom zdravotnom stave. Okrem pupku či jazyka sa toho veľa dozviete aj z farby vašich pier, ktorá môže signalizovať aj vážnejší problém. Pozrite sa, na ktoré odtiene si treba dať najväčší pozor.

Okrem dehydratácie či vplyvu chladu môžu vaše pery vyzerať inak kvôli nejakému zdravotnému problému. Dôležité je tak sledovať aj ich farbu, ktorá dokáže mnohé prezradiť o vašom zdraví. Ak máte ružové pery, pravdepodobne dostatočne prijímate tekutiny, stravujete sa zdravo a pravidelne sa hýbete. Ak majú naopak vaše pery jednu z nižšie spomínaných farieb, zbystrite. Môžu totiž signalizovať aj vážnejšie ochorenie. 

Zblednuté pery

Všimli ste si, že vám pery zbledli? Pravdepodobne, máte v tele veľa chladnej energie, kvôli čomu sa vaše trávenie spomaľuje a ruky či nohy máte o čosi chladnejšie než zvyčajne. Skúste sa preto zahriať či už nejakým nápojom alebo pokrom v podobe tekvicovej polievky či bravčového mäsa. Takisto však bledé pery môžu značiť anémiu alebo problém s krvou. V tom prípade si naservírujte zelenú zeleninu a datle. 

Červené pery

Síce sú červené pery pekné, zo zdravotného hľadiska môžu signalizovať preťaženie pečene, čo znamená, že tento orgán nefunguje tak, ako by mal. Aby ste sa zbavili červenej farby, mali by ste telo detoxikovať a očistiť. Skvelým pomocníkom môže byť zeler, med, púpavový čaj a dostatok spánku. 

Fialové alebo modré pery

Okrem kúpania sa v ľadovej vode môže sfialovenie pier signalizovať aj problém s dýchacími cestami alebo dokonca so srdcom. Nielenže vám tak pery naznačujú, že nemáte dostatok krvného obehu, ale môže to spôsobovať pľúcna hypertenzia. Ak farba nebudete chcieť zmiznúť, okamžite zájdite k lekárovi, aby ste stav zbytočne nezhoršili. 

Čierne pery

Ak vám pery sčernejú alebo jednoducho stmavnú, pravdepodobne máte problém s tráviacim systémom. Či už sa jedná o žalúdok alebo črevá, naordinujte si diétu. Pomôcť môže aj dostatočný oddych či konzumácia nesladených jogurtov a zemiakov. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 07:55