Spánok v ponožkách prináša o sebou veľa výhod.dreamstime
StoryEditor

Chodíte spať v ponožkách? Takýto vplyv majú na váš spánok

09.02.2024, 14:00
Zdravie

Mnohí si spánok v ponožkách ani nevedia predstaviť. Potrebujú pocit voľných nôh, o ktorý ich práve ponožky uberajú. No vďaka ponožkám môžete mať oveľa lepší spánok. Šancu by im mali dať aj tí z vás, ktorí majú problém so zaspávaním.

Na výbere ponožiek si však dajte záležať. Prihliadajte v prvom rade na kvalitu materiálu a tiež na ich veľkosť.

Správne ponožky

Ak trpíte pocitom studených nôh, vyskúšajte si na noc nasadiť ponožky. No nemali by byť hocijaké. Skúste si vyčleniť, alebo kúpiť ponožky, ktoré budú podobne ako pyžamo slúžiť len na nosenie do postele. V prvom rade by mali byť z príjemného mäkkého materiálu, ktorý vás nebude nikde omínať a vaše nohy tak budú v pohode a teple. Vhodná je bavlna, alebo merino či iné druhy vlny. Ponožky by v žiadnom prípade nemali byť tesné. Radšej nech sú voľnejšie, aby vás pocit stiesnených nôh neobmedzoval.

image

Vyberajte ponožky, ktoré vás nebudú tlačiť.

dreamstime

Lepší spánok

Ak nedokážete mať ponožky počas celej noci, nasaďte si ich aspoň na čas keď sa odoberiete do postele a zaspávate. A to najmä vtedy, ak vám práve samotné zaspávanie robí problém a často vám trvá aj niekoľko desiatok minút, kým zaspíte. Keď sú nohy v teple, znamená to, že do nich prúdi dostatok krvi, cievy tým pádom nie sú stiahnuté a vám tento pocit prináša pokojný spánok. Obavy z toho, že vám bude horúco môžete pokojne vypustiť. Ak sú nohy v teple, optimalizuje sa krvný obeh a zároveň sa stabilizuje celková telesná teplota

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:43