Využite citrusy do poslednej šupky.dreamstime
StoryEditor

Keď zistíte, na čo môžete použiť šupky z citrusov, už nikdy ich nevyhodíte!

07.02.2024, 14:00
Krása a móda

Aj u vás končia šupky z citrusov prevažne v koši? Ako inak, veď o ďalších možnostiach ich využitia zrejme ani netušíte. A pritom si z nich môžete pripraviť účinnú masku na tvár, alebo si pomocou nich vybieliť zuby. Len si ich teda poctivo odkladajte a využite pomaranče či mandarínky do poslednej šupky.

Akonáhle si nabudúce vychutnáte šťavnatý pomaranč, nezabudnite si odložiť aj šupky, ktoré ste ešte doteraz považovali za odpoveď.

Mastné vlasy

S vlasmi, ktoré sa vám rýchlo mastia si ľahko poradia mandarínkové šupky. Stačí, ak ich varíte aspoň 30 minút a následne ich  v tom istom hrnci necháte aspoň hodinku lúhovať. Odvar preceďte, vlasy ním opláchnite, nechajte chvíľku pôsobiť a následne vlasy umyte bežným šampónom. Tento istý odvar môžete použiť aj v prípade, že vás trápia lupiny.

Biely zuby

Aj na bielenie zubov môžete využiť šupky z citrusových plodov. V tomto prípade použite vnútornú, bielu stranu šupky, ktorou jemne prechádzajte dôkladne po celej ploche zubov. Následne ústa vypláchnite čistou vodou. Takéto domáce bielenie realizujte minimálne trikrát do týždňa.

image

Pripravte si z pomarančových šupiek masku na tvár.

dreamstime

Krásna pleť

Znie to síce neuveriteľne, ale vďaka šupkám si môžete pripraviť aj účinnú masku na tvár, ktorá ju zbaví mastnoty, ale má pozitívny vplyv aj na rozšírené póry. Na jej prípravu budete potrebovať nastrúhanú kôru z jedného pomaranča, ideálne v bio kvalite. Prípadne si šupky rozmixujte pomocou tyčového mixéra. Takto pripravenú kôru si naneste na odlíčenú a čistú pleť, prikryte potravinovou fóliou a nechajte pôsobiť 30 minút. Pred samotným umývaním si pleť jemne premasírujte. Šupky ju zbavia odumretých častí a budú pôsobiť ako peeling. Zároveň pleť zbavia mastnoty. Na záver tvár opláchnite vodou a pokračujte v bežnej rutine.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 10:35