Černuška siata pozitívne vplýva aj na vaše trávenie.dreamstime
StoryEditor

Černuška siata: Dôvodov, prečo ju si ju ihneď kúpiť je viac než dosť

30.01.2024, 14:00
Zdravie

S niektorými zdravotnými ťažkosťami si môžete hravo poradiť pomocou prírodných produktov, ktoré si často ani nevšimnete. Presne ako v prípade Černušky siatej, ktorú možno poznáte ako čiernu rascu. Okrem vitamínov je bohatá aj na minerály a v neposlednom rade na látku, vďaka ktorej sú tieto čierne semienka ešte o niečo výnimočnejšie.

Konzumujte čiernu rascu pravidelne buď samostatne, alebo ako súčasť jedál. S týmto všetkým vám pomôže.

Antioxidant

To, čo z Černušky siatej robí silný antioxidant, ktorý navyše chráni vaše telo pred rakovinotvornými bunkami je látka tymochinón. Okrem protirakovinových a protizápalových má aj antimikrobiálne vlastnosti. Aj vďaka tomu sú tieto na prvý pohľad nenápadné semienka veľmi výnimočné. Semienka tiež pomáhajú budovať imunitný systém, čiže vďaka ním môžete predchádzať aj bežným ochoreniam a vírusom-

Silný bojovník

Akonáhle budete Černušku siatu konzumovať pravidelne, môžete sa tešiť z výsledkov vo viacerých smeroch. V prvom rade ju ocenia tí z vás, ktorých trápi zvýšená hladina cholesterolu. Tiež udržiavajú optimálnu hladinu cukru v krvi, takže je vhodná aj pre cukrovkárov. Chráni telo a aj samotné orgány ako pečeň, srdce či obličky pred oxidačným stresom. Podľa niektorých štúdii dokonca eliminovala výskyt parazitov v črevách a tiež na pečeni.

Na trávenie aj kožu

Pridávaním semien do jedál sa uľaví aj vášmu tráveniu. Okrem toho, že vás zbaví nepríjemnej plynatosti, podporuje činnosť žalúdka a zmierni tiež pálenie záhy. No vhodná je nielen na vnútorné, ale aj vonkajšie použitie. V tomto prípade je ideálny olej z rasce čiernej, ktorý môžete použiť pri rôznych kožných problémoch. Od ekzématickej pokožky, cez vyrážky a aknóznu pleť až po rôzne zápaly. Použiť ho môžete aj vtedy, ak žiadne problémy nemáte. Pokožka bude vďaka nemu vyživená, hydratovaná a pružná. Eliminuje vznik prvých vrások a dokonca vypne pleť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:41