S jazvami vám pomôžu produkty, ktoré máte bežne doma.dreamstime
StoryEditor

Zbavte sa jaziev: Je tu niekoľko ciest, ako ich minimalizovať lacnou cestou

21.11.2023, 14:00
Zdravie

Niektoré úrazy na seba nechajú spomienku v podobe jaziev. Samozrejme, že k vám istým spôsobom patria, no pokiaľ sa nachádzajú na viditeľnom mieste, alebo sú až príliš výrazné, môžu vám uberať na sebavedomí. Najmä ak pútajú pozornosť okolia a vám sa nechce vždy odpovedať na zvedavé otázky, či čeliť nepríjemným pohľadom. Našťastie je tu niekoľko ciest, ako ich minimalizovať.

Jednou z možností je nechať si jazvy odstrániť pomocou lasera, no sú tu aj oveľa lacnejšie a dostupnejšie varianty.

To, čo máte bežne doma

Vzhľad jazvičiek dokážu zmeniť aj produkty, ktoré máte bežne doma. Od obyčajného jablčného octu, až po kokosový olej či výťažok z aloe vera. Zázraky sa však neudejú zo dňa na deň. Treba si jazvy pravidelne natierať. A to aspoň dva až trikrát denne. Po čase uvidíte, že blednú oveľa rýchlejšie. Pomôžu vám aj prípravky a mastičky z lekárne, no aj aromaterapia.

Esenciálne oleje

Esenciálne oleje by ste si na jazvičky nemali nanášať v silenej koncentrácii. Radšej ich vždy zrieďte s iným olejom, napríklad kokosovým, alebo olivovým. Prvým olejom, ktorý bude v boji proti jazvám skvelým pomocníkom je tea tree olej. Pôsobí upokojujúco a vďaka svojim antibakteriálnym a protizápalovým účinkom podporuje rýchlejšie hojenie nie len samotných rán, ale aj jaziev, ktoré po poranení zostávajú. Určite by ste si mali urobiť aj zásoby zo šalvie, respektíve oleja z tejto aromatickej bylinky. Má regeneračné účinky. Na tvorbu nových tkanív má zase vplyv voňavý eukalyptový olej.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:34