Vyhnite sa chorobám vďaka prevencii.dreamstime
StoryEditor

Vyhnite sa chorobám vďaka prevencii. Vitamíny vám stačiť nebudú

19.11.2023, 14:00
Zdravie

Ak patríte k tým šťastlivcom, ktorí ešte túto jeseň neochoreli, tak vám gratulujeme. Pokiaľ vás však už choroba položila do postele, potom by ste mali začať praktizovať preventívne opatrenia. Prevencia je totiž základ. A nespadá tam len pravidelné užívanie vitamínov.

Ak sa chcete vyhnúť chorobám, mali by ste si pripomenúť pár základných pravidiel, na ktoré často zabúdate.

Umývanie rúk

Myslíte si, že taký základný hygienický návyk, akým je umývanie rúk je samozrejmý pre všetkých? Nuž, nie je to celkom tak. Opláchnutie rúk po tečúcou vodou nestačí. Umývajte ruky dôkladne. Mydlom, a zo všetkých strán. Počas chrípkového obdobia majte vždy po ruke aj dezinfekciu a pravidelne ju používajte. Najmä po pobyte vo verejných priestoroch. Dezinfikujte však oveľa častejšie aj doma. A to hlavne vtedy, ak sa na vás nalepí každý vírus.

Spánok

To, čo mnohí podceňujú je kvalitný a dostatočný spánok. Zmeňte svoje návyky a namiesto seriálu večer choďte o niečo skôr do postele. Skutočne je to veľmi dôležité a mali by ste si dopriať aspoň 8 hodín spánku. Nezabudnite tiež na eliminovanie používania telefónu či pozerania televízora bezprostredne pred spaním. Radšej si prečítajte pár strán z knihy. To vás príjemne unaví a pripraví na odpočinok.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 16:04