Spôsobov, ako si hurmikaki vychutnať je mnoho.dreamstime
StoryEditor

Niekoľko zaujímavých dôvodov, prečo si dopriať hurmikaki každý deň. Prekvapí vás, čo všetko vám toto ovocie ponúka

11.11.2023, 14:00
Zdravie

Hurmikaki sa na pultoch predajní objavuje najmä na jeseň a v zime. Má priaznivú cenu a čo je ešte väčším benefitom, nechýba množstvo pozitívnych účinkov na vaše zdravie. Pokojne si ho doprajte aj počas diéty a keď potrebujete doplniť chýbajúcu energiu.

Hurmikaki je skvelé ovocie nie len vďaka svojej výnimočne sladkej chuti, ale aj pre množstvo vitamínov a minerálov, ktoré obsahuje.

Krásna a štíhla

V prvom rade začneme tým, že hurmikaki obsahuje vitamíny skupiny B a tiež vitamín E, ktorý je známy ako vitamín krásy. Vďaka nemu bude vaša pokožka zdravá, bez pigmentových škvŕn či akné. Navyše spomaľuje starnutie pleti, takže účinne bojuje aj proti prvým vráskam. Aj napriek tomu, že je toto ovocie veľmi sladké, obsahuje málo sacharidov a žiadny tuk. Sto gramov hurmikaki obsahuje len 70 kalórií. A pritom spoľahlivo zaženie vašu chuť na sladké. Hurmikaki by ste mali jesť aj vtedy, ak vás trápia rozštiepené nechty či vypadávanie vlasov.

Silný antioxidant

No to ani zďaleka nie je všetko. Ak si totiž toto ovocie počas jeho sezóny doprajete čo najčastejšie, posilníte obranyschopnosť vášho organizmu a to najmä proti oxidačnému stresu. Ten, ako iste dobre viete má za následok rôzne civilizačné ochorenia a práve preto by ste mali dbať na pravidelný a hlavne dostatočný príjem antioxidantov. A to najmä v strave. Mimochodom, v tomto ovocí je množstvo železa, takže pomôže aj tým z vás, ktorí trpia anémiou či inými krvným ochoreniami.

Zdravá vďaka hurmikaki

Vitamínov a minerálov má toto sladučké ovocie na rozdávanie. Počnúc vitamínom A, cez vitamíny skupiny B až po céčko a už spomínaný vitamín E. O nič horšie na tom nie sú ani minerály. Vápnik vplýva na pevnosť vašich kostí. Draslík, forsfor, meď, mangán a horčík sú skvelými bojovníkmi a ochrancami celého kardiovaskulárneho systém, srdca, obličiek či iných orgánov pred rôznymi ochoreniami. Sýto oranžové ovocie má dokonca protizápalové účinky. Navyše vplýva aj na peristaltiku čriev, čo ocenia najmä tí z vás, ktorí majú problémy so zápchou. Hurmikaki ocenia aj vaše oči. Práve skladba  spomenutých vitamínov a minerálov na ne vplýva veľmi pozitívne a podporuje všetky správne funkcie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 10:21