Vanilka nie len do jedál, ale aj na vašu pleť.dreamstime
StoryEditor

Vanilka na tvári a na vlasoch? Účinný elixír, ktorý si zamilujete

07.11.2023, 08:00
Krása a móda

Sladká vôňa vanilky sa vám väčšinou spája s chutnými koláčikmi. No vanilka je skvelá nie len ako prísada do jedál, ale aj na vašu pleť či vlasy. Nemožno sa preto čudovať, že je často práve táto voňavá ingrediencia súčasťou mnohých kozmetických produktov.

Vanilka poteší nie len vaše zmysly, ale aj pokožku a vlasy. Tie budú vďaka nej vyzerať ako z reklamy.

Nádherná hriva

Vanilka pozitívne pôsobí nie len na samotné vlasy, ale aj na pokožku hlavy. Práve jej zdravie vplýva na to, ako bude vaša hriva vyzerať. Vanilka stimuluje rast vlasov a zároveň bráni ich nadmernému vypadávaniu. Vďaka zábalu z vanilkového extraktu a oleja budú nádherne lesklé a hebké. Stačí, ak pár kvapiek tohto extraktu dáte do teplého oleja a nenesiete najmä do končekov vlasov. Jemne vmasírujte a nechajte pôsobiť zhruba 15 minút. Následne vlasy umyte šampónom.

Krásna pleť

Ak váš trápi aknózna pleť, vyberajte si produkty, ktoré obsahujú vanilku. Tá má silné antioxidačné a antibakteriálne účinky. Pleť navyše dezinfikuje a vy sa tak môžete zbaviť nepríjemného akné. Okrem toho je to hojivý zázrak, pretože má regeneračné schopnosti. Jazvičky po vyrážkach, ale aj zapálené ložiská potrebujú práve takúto starostlivosť.

Bez začervenania

Schopnosť regenerovať pokožku sa odrazí aj v prípade, že má sklony k začervenaniu či podráždeniu. Aj tu vanilka zachráni postihnuté miesta a pleť upokojí. Používaním krémov s extraktom z vanilky dokonca zabránite predčasnému starnutiu buniek a vzniku prvých vrások.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 04:12