Éterické oleje pomôžu s rôznymi ťažkosťami.dreamstime
StoryEditor

Vyzbrojte sa na jeseň éterickými olejmi. Týchto päť vám nesmie chýbať

31.10.2023, 08:00
Zdravie

Jeseň a zima si priam pýtajú trošku aromaterapie do vašej domácnosti. Éterické oleje ju nie len prevoňajú, ale často dokážu pomôcť aj vám s rôznymi zdravotnými ťažkosťami. Stačí len siahnuť po tej správnej vôni. Niektoré uľavia od bolesti, iné zabojujú proti stresu či únave.

Oprášte teda difuzér či aróma lampu a doplňte si zásoby. Nasledujúce mesiace by vám vo vašej výbave nemali chýbať najmä tieto olejčeky.

Klinčeky

Klinčeky sa zrejme väčšine z vás neodmysliteľne spájajú práve so zimnými mesiacmi. Majú typickú sladko – korenistú vôňu a tá na váš organizmus vplýva hneď niekoľkokrát. V prvom rade by ho mali používať tí z vás, ktorým je stále zima, navodzujú totiž pocit tepla. Má silné antibakteriálne účinky a navyše pozitívne vplýva aj na vaše trávenie. Olejček vám pomôže tiež v prípade zvýšenej únavy, ale aj pri hnačke, či rôznych bolestiach kĺbov a svalov.

Grapefruit

Aj citrusové ovocie si práve počas chladných dní doprajete oveľa viac, než na jar či v lete. Grapefruitový olej podporuje vylučovanie nahromadených toxínov v tele. To má pozitívny vplyv nie len na vaše celkové zdravie, ale aj zdravie pokožky. Odrazí sa to aj na zmiernenej celulitíde či opuchoch. Tento éterický olej uvoľňuje nervové napätie, ale tiež depresie či úzkosť. Rovnako tak by ste ho mali použiť v prípade zažívacích problémov a pri bolestiach hlavy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. máj 2024 00:44