Špagetová tekvica
Aj špagetovú tekvicu môžete v kuchyni využiť akokoľvek. Okrem zaujímavej chuti však ponúka aj veľké množstvo zdravotných benefitov. Vďaka svojmu obsahu je vynikajúca pre pokožku, zdravie srdca a imunitu. Známa je však aj svojou schopnosťou zmenšovať tukové vankúšiky, bojovať proti infekciám a podporiť správny vývin dieťaťa pri tehotenstve.
Patizón
Tento druh tekvice sa dá obaliť v trojobale či cestíčku, vysmažiť alebo zavariť. Patizón je takisto plný vitamínov a minerálov, vďaka ktorým má schopnosť pomôcť pri srdcovo-cievnych problémoch, ochorení obličiek alebo nesprávnom trávení. Konzumovať by ste ju mali pravidelne aj v prípade, že potrebujete zregenerovať organizmus, rýchlejšie schudnúť alebo prečistiť črevá.
Cuketová tekvica
Aj obľúbená cuketa v sebe ukrýva liečivé účinky, za ktoré môže vďačiť najmä svojmu obsahu. Nájsť v nej môžete predovšetkým vodu, ale aj vitamín A, B či C a minerály, ako je napríklad horčík, meď sodík, zinok a železo. Môže byť vynikajúcou bojovníčkou proti zápalu, zápche či vysokému cholesterolu. Okrem toho prispieva k lepšiemu zraku, pomáha pri chudnutí a zbaví vás nechcených vrások.