Tieto druhy tekvíc v sebe ukrývajú najviac liečivých účinkov.dreamstime
StoryEditor

Tekvicová sezóna sa začala: Pozrite sa, ktoré druhy sú najlepšie pre vaše zdravie

29.10.2023, 09:00
Zdravie

Tekvice patria k typickým symbolom tohto ročného obdobia. Síce vám cez jeseň slúžia najmä ako dekorácie, niektoré jedlé druhy by ste mali začať využívať aj v kuchyni. Neviete, ktoré chutia najlepšie a ukrývajú v sebe najviac liečivých účinkov? Pozrite sa, ktoré druhy sa oplatí konzumovať pravidelne.

Špagetová tekvica

Aj špagetovú tekvicu môžete v kuchyni využiť akokoľvek. Okrem zaujímavej chuti však ponúka aj veľké množstvo zdravotných benefitov. Vďaka svojmu obsahu je vynikajúca pre pokožku, zdravie srdca a imunitu. Známa je však aj svojou schopnosťou zmenšovať tukové vankúšiky, bojovať proti infekciám a podporiť správny vývin dieťaťa pri tehotenstve.

Patizón

Tento druh tekvice sa dá obaliť v trojobale či cestíčku, vysmažiť alebo zavariť. Patizón je takisto plný vitamínov a minerálov, vďaka ktorým má schopnosť pomôcť pri srdcovo-cievnych problémoch, ochorení obličiek alebo nesprávnom trávení. Konzumovať by ste ju mali pravidelne aj v prípade, že potrebujete zregenerovať organizmus, rýchlejšie schudnúť alebo prečistiť črevá.

Cuketová tekvica

Aj obľúbená cuketa v sebe ukrýva liečivé účinky, za ktoré môže vďačiť najmä svojmu obsahu. Nájsť v nej môžete predovšetkým vodu, ale aj vitamín A, B či C a minerály, ako je napríklad horčík, meď sodík, zinok a železo. Môže byť vynikajúcou bojovníčkou proti zápalu, zápche či vysokému cholesterolu. Okrem toho prispieva k lepšiemu zraku, pomáha pri chudnutí a zbaví vás nechcených vrások.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 05:38