Urobte si domácu huspeninu a tešte sa z jej benefitov.instagram/myzu_myzuffovci
StoryEditor

Domáca huspenina nechutí každému, no mala by: Je to liek, ktorý pomôže s čímkoľvek

19.10.2023, 09:00
Zdravie

Studenô, sulc, želatina alebo studenina. Tradičná domáca huspenina sa síce v každom kraji nazýva inak, no jej liečivé účinky sú všade rovnaké. Neobľubujete toto jedlo? Ak vás trápi nejaký zdravotný problém, odhoďte zábrany a naservírujte si huspeninu. Pozrite sa, s čím všetkým vám môže pomôcť.

Domáca huspenina je jedlo, ktoré sa v mnohých domácnostiach servíruje už po celé stáročia. Síce ľudí priťahuje najmä jej chuť, málokto si uvedomuje, aké liečivé vlastnosti v sebe ukrýva. Vďaka svojmu obsahu totiž dokáže pomôcť s veľkým množstvom zdravotných problémov či ochorení. Aj keď možno neobľubujete túto tradičnú pochúťku, mali by ste sa ju aspoň pokúsiť ochutnať, a to najmä v prípade, ak túžite na vlastnej koži okúsiť jej blahodarné účinky. Pozrite sa, čoho všetkého je schopná.

Pomôže s kĺbmi, ale aj pamäťou

Huspenina v sebe ukrýva veľké množstvo kolagénu, ktorý je skvelý na pevnú a pružnú pokožku. Potešiť však môže aj tie z vás, ktoré trápi nadmerné vypadávanie vlasov či suchosť. Okrem toho je huspenina skvelým liekom na boľavé kĺby, zuby, kosti, vysokú hladinu cukru v krvi, elasticitu ciev a celý pohybový aparát. Zaujímavé na nej je aj to, že ju môžete konzumovať aj pri chudnutí. Keďže dokáže znížiť chuť do jedla a regulovať hlad, kilá na váhe pôjdu aj vďaka nej omnoho ľahšie dole. Aby toho nebolo málo, huspenina vám môže pomôcť aj s lepšou pozornosťou, pamäťou, kvalitou spánku či dokonca náladou. Ak sme vás o jej účinkoch dokázali presvedčiť, teraz ste na rade vy. Pripravte si huspeninu doma už dnes a tešte sa z jej benefitov.

 

Recept na domácu huspeninu

Budete potrebovať:

2 ks bravčových kolien

2 ks bravčových nožičiek

500 g bravčovej kože

500 g bravčového pliecka

10 strúčikov cesnaku

2 ks mrkvy

2 ks cibule

2 ks petržlenu

1 ks zeleru

Čierne korenie

Nové korenie

Bobkový list

Soľ

Ocot

Postup: Mäsové výrobky okrem bravčového pliecka poriadne vyumývajte, vložte do hrnca, zalejte studenou vodou a dajte variť. Do vody pridajte korenie, nové korenie, bobkový list podľa chuti a varte približne dve hodiny. Napokon do vývaru pridajte aj celú cibuľu, strúčiky cesnaku, soľ a pár kvapiek octu. Medzi varením sa za pomoci naberačky snažte pozbierať penu, ktorá vzniká na povrchu. Do zmesi pridajte mrkvu, petržlen, zeler, bravčové pliecko a varte dovtedy, kým mäso nebude mäkké. Napokon zmes odstavte z ohňa, do misiek naukladajte nakrájanú zeleninu spolu s natrhaným mäsom a zalejte vývarom. Po stuhnutí môžete konzumovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 19:07