Aj vy ste schopné počas PMS zjesť všetko, čo vám príde pod ruku?dreamstime
StoryEditor

Majte PMS pod kontrolou a nedajte mu šancu! Pomôžu vám dve základné veci

16.10.2023, 08:00
Zdravie

Pojem PMS dôverne poznajú všetky ženy. A nie len ony. Aj ich partneri presne vedia, čo je za podráždením či zlou náladou ich polovičiek. Toto obdobie treba len prečkať. Našťastie netrvá večne, no istotne by nejednu ženu potešilo, keby ho prežila s väčšou gráciou a tiež bez toho, aby vyjedla všetky zásoby sladkostí, či iných dobrôt. Ako na to?

Pohyb aj relax

To, čo je práve v tomto čase pre vás dôležité, je balans. Nájdite ho a uvidíte, ako vám to pomôže po fyzickej stránke. Určite sa nevyhýbajte pohybu, práve naopak. Dobre zvolené cvičenie, či rezká prechádzka na čerstvom vzduchu vám určite neublížia. Ak vám to vaše telo dovolí, pokojne si zašportujte aj o niečo intenzívnejšie. No nezabúdajte popri tom na oddych. Uvoľnite sa v saune, alebo horúcom kúpeli.

Vitamíny

Určite si v tomto období posvieťte aj na dostatočný príjem vitamínov a minerálov. Váš organizmus je predsa oslabený a takýto doping je priam žiadúci. Vitamíny dopĺňajte najmä dobre zvolenou stravou. Tá by mala byť bohatá na horčík, vápnik, draslík a vitamíny C, E a vitamíny skupiny B. Pôsobia uvoľňujúco, zmierňujú hormonálne výkyvy, zbavia vás zadržanej vody v tele, ale tiež bolestí a kŕčov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 08:22