Aj vy ste schopné počas PMS zjesť všetko, čo vám príde pod ruku?dreamstime
StoryEditor

Majte PMS pod kontrolou a nedajte mu šancu! Pomôžu vám dve základné veci

16.10.2023, 08:00
Zdravie

Pojem PMS dôverne poznajú všetky ženy. A nie len ony. Aj ich partneri presne vedia, čo je za podráždením či zlou náladou ich polovičiek. Toto obdobie treba len prečkať. Našťastie netrvá večne, no istotne by nejednu ženu potešilo, keby ho prežila s väčšou gráciou a tiež bez toho, aby vyjedla všetky zásoby sladkostí, či iných dobrôt. Ako na to?

Zlepšiť si náladu či mať pod kontrolou svoje emócie môžete zvládnuť za pomoci byliniek, vitamínov, ale aj pohybu.

Nevďačné obdobie

Za najnevďačnejšie obdobie je považovaných zhruba  4 – 7 dní pred menštruáciou. Práve vtedy to prichádza. Aj napriek vašej snahe o sebakontrolu jednoducho vybuchnete v tej najnevhodnejšej chvíli, cítite sa nepríjemne, často sú ženy počas PMS smutné, náladové či dokonca plačlivé. Na nálade im nepridávajú ani nepekné vyrážky či iné zmeny na pleti, ktoré signalizujú príchod menštruácie. A do toho všetkého ste nafúknuté a to nie len kvôli cyklu, v ktorom sa momentálne nachádzate, ale aj pre ten mix sladko – slaných kombinácii, ktoré ste boli schopné zjesť. Nuž, nevadí...je to len obdobie a o pár dní bude lepšie. Veď viete.

Čajom proti PMS

Bylinky majú skutočne silnú moc. Pomôžu vám zbaviť sa najväčších bolestí a dokonca môžu mať pod kontrolou aj vašu náladu. Skvelými pomocníkmi pri ženských problémoch sú čaje z ďateliny lúčnej, ale aj rebríčka obyčajného, ľubovníka, alebo žihľavy. Prípadne si kúpte mix týchto byliniek. Čaj z nich zmierňuje stres a vášmu telu poskytne dostatok látok, vďaka ktorým sa budete cítiť fit aj počas týchto náročných dní.

image

Na bolesti vám pomôžu čaje z niektorých druhov bylín.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 02:18