Pozrite sa, čo všetko dokáže šťava z kyslej kapusty.dreamstime
StoryEditor

Omladí pokožku a uľahčí chudnutie: Šťava z kyslej kapusty má neuveriteľné účinky

12.10.2023, 09:00
Zdravie

Kyslú kapustu väčšinou konzumujete na Vianoce alebo iné sviatky, no mali by ste vedieť, že jej šťavu sa oplatí servírovať počas celého roka. Nielenže vám môže pomôcť s omladením pokožky, ale aj uľahčiť chudnutie. Pozrite sa, aké ďalšie účinky v sebe ukrýva.

Kyslá kapusta je sama o sebe liečivou pochúťkou, no také isté pomenovanie si zaslúži aj jej šťava. Tá je totiž plná telu prospešných minerálov, vitamínov a dôležitých látok, ktoré vám môžu pomôcť takmer vo všetkých oblastiach života. Ak si jej nálev začnete servírovať pravidelne, a nie len na štedrovečernom stole, môžete sa tešiť z omladenej pokožky či menšieho čísla na váhe. Pozrite sa, s čím ďalším vám môže pomôcť.

Uľaví pri nevoľnosti

Keďže šťava z kyslej kapusty v sebe ukrýva vitamíny a kyselinu mliečnu, môže byť vynikajúcou pomocníčkou pri nevoľnosti. Ak vás bude trápiť problém s trávením, vypite pohár tejto zázračnej šťavy a verte, že sa vám takmer okamžite uľaví.

Skvelá na chudnutie

Možno sa budete čudovať, no šťava z kapusty je skvelá aj pri chudnutí. Dôvodom je najmä fakt, že je schopná prečistiť telo a urýchliť proces spaľovania tukov. Okrem toho rýchlo zaplní žalúdok, vďaka čomu sa budete cítiť dlhšie sýte, a teda zbytočne nepriberiete. 

Obráni telo pred chrípkou

Šťava z kyslej kapusty vám môže byť nápomocná aj v chladnejších mesiacoch, kedy je telo náchylnejšie na vírusové ochorenia. Keďže udrží črevnú mikloflóru zdravú a podporí obranyschopnosť, dokáže bojovať s nepríjemnou chrípkou či oslabenou imunitou.

Kapustou proti rakovine

Či už sa to týka surovej alebo varenej kapusty, každá táto forma obsahujú silný antioxidant, ktorý má protirakovinové a protizápalové účinky. Stačí, ak zjete tanier kapusty za týždeň a znížite si tak riziko vzniku rakoviny žalúdka, hrubého čreva, pečene, pľúc či prsníka.

Pomôže aj s Alzheimerom

Kyslá kapusta obsahuje vitamín B, ktorý sa stará o správny metabolizmus. Dôležitý je však aj pri tvorbe bunkových membrán, má pozitívne účinky na svaly či mozog a predovšetkým slúži ako prevencia proti Alzheimerovej chorobe.  

Omladí pokožku

Ak vás trápia nepekné vrásky či iné príznaky starnutia, naservírujte si šťavu z kyslej kapusty. Tá totiž obsahuje beta-karotén a vitamín A, ktorý ochráni bunky pred oxidačným stresom, omladí a spevní pokožku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 03:56