Marhuľové jadierka konzumujte s rozumom.pexels
StoryEditor

Marhuľové jadierka: Dokážu pomôcť, aj uškodiť

09.09.2023, 08:00
Zdravie

Marhuľové jadrá sú jednou z potravín, ktoré sú pomerne diskutovanou témou. Na jednej strane vám môžu pomôcť chrániť sa pred chorobami, na strane druhej môžu na vaše telo pôsobiť ako jed. A to v prípade, že to s množstvom jadierok preženiete.

Marhuľový olej

Z marhuľových jadierok sa lisuje dokonca olej, ktorý má všestranné využitie nie len zvnútra, ale aj zvonku. Je bohatý na mastné kyseliny, vitamíny aj minerály. Ak ho budete pravidelne konzumovať, podporíte činnosť nervovej sústavy, štítnej žľazy, ale aj kardiovaskulárneho systému. Okrem toho má výborné účinky na zrak a dokonca zmierňuje stres. Pôsobí preventívne pred vznikom rakoviny, preto by ste mali lyžičku tohto zlatého zázraku konzumovať raz za deň pred jedlom. Po marhuľovom oleji môžete siahnuť aj v prípade, že máte problémy so spánkom.

Krásna pleť

Marhuľový olej má regeneračné a hydratačné účinky. Jeho používanie bude pre vašu pleť doslova pohladením. Používajte ho namiesto krému po sprchovaní, ideálne keď je pokožka ešte mierne vlhká. Je vhodný aj pre ľudí, ktorí majú citlivú kožu, ekzémy, ale aj ako podpora lepšieho hojenia pri popálenej koži.

image

Marhuľový olej dodá vašej pleti výživu.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 20:08