Hríby sú chutnou surovinou, ktorú môžete použiť vo viacerých receptoch. Jedlu tak dodáte šmrnc a telu potrebné vitamíny a minerály. A ako bonus z nich nepriberiete.
Vhodné pri diétach
Hríby sú ideálnou potravinou v prípade, že sa snažíte zhodiť pár kilogramov. Pozor však na tuky, tie do seba dokážu nasať doslova ako špongia, preto na ich prípravu používajte panvice s nepriľnavým povrchom, alebo zvoľte inú tepelnú prípravu než vyprážanie.
Bohaté na vitamíny
Hríby sú bohatý zdrojom vitamínov, ktoré pôsobia na kondíciu nervového a tráviaceho systému či tvorbu červených krviniek. Na to má vplyv niacín, ktorý zároveň pozitívne vplýva na zdravie vašej pokožky. Mnoho ľudí trpí nedostatok vitamínu D. Ten môžete doplniť práve tým, že si pravidelne naservírujete hríby.