Sex počas menštruácie je v niektorých prípadoch dokonca prínosný.dreamstime
StoryEditor

Sex počas menštruácie: Áno či nie?

10.07.2023, 14:00
Zdravie

Sex počas menštruácie je téma, nad ktorou sa nejedna žena zamyslela minimálne niekoľkokrát. Kým niektoré z nich sex počas „svojich dní“ rezolútne odmietajú, iné si ho nevedia vynachváliť. Či už patríte k prvej, alebo druhej skupine a brzdí vás len vaša nevedomosť, či je takýto sex bezpečný, odpoveď je: áno. Ale, má to svoje ale...

Niekedy to jednoducho okolnosti zariadia inak ako by ste chceli a keď je chuť na sex veľká, nezastaví vás ani „červená“.

Netlačte

Ak ani jeden z partnerov nemá so sexom počas menštruácie problém, pokojne si ho môžete užiť. V žiadnom prípade však na seba nenechávajte, tlačiť ak vám je takýto sex z akýchkoľvek dôvodov nepríjemný. Rovnako netlačte ani na svojho partnera, ak sex s vami počas týchto dní odmieta. Iste má na to svoje dôvody a netreba za tým hľadať nič zlé. Nie každému pohľad na krv robí dobre a treba to rešpektovať. Tak z jednej, ako aj z druhej strany.

Hygiena

Ak je chuť neodolateľná a vy s partnerom sa rozhodnete mať sex aj napriek krvácaniu, dbajte v prvom rade na hygienu. A to nie len po samotnom akte, ale aj pred ním. Ak chcete mať sex s neznámym mužom, nevynechajte ani ochranu. Práve počas týchto dní sú ženy oveľa viac náchylné na rôzne infekcie, preto netreba v tomto smere nič podceňovať.

Intenzívny zážitok

Pre niektoré ženy je signálom, že prichádzajú ich dni, práve zvýšená chuť na sex. Orgány sú prekrvené a oveľa citlivejšie, čo sexuálnemu apetítu len prospieva. Navyše mnohé z nich aj sex samotný hodnotia ako oveľa príjemnejší, intenzívnejší a so zaručeným „happy endom“.

Úľava od bolesti

Sex dokonca pôsobí aj proti bolesti a silným kŕčom. Môžu za to predovšetkým hormóny, ktoré sa počas orgazmu uvoľňujú. Navyše pohyby, ktoré prie sexe robíte, pôsobia uvoľňujúco aj na vaše citlivé a bolestivé brucho.

Žiadna ochrana


Ak preferujete sex počas menštruácie preto, že si si myslíte, že nemôžete otehotnieť, ste na omyle. Počatie počas týchto dní vôbec nie je vylúčené, preto nezabúdajte na ochranu a to nielen pred chorobami, ale aj nežiadúcim otehotnením.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:22