Doprajte si masáž aj doma vďaka týmto šikovným prístrojom.dreamstime
StoryEditor

Na celulitídu, boľavé nohy či krk: Masáž si môžete dopriať aj doma, a to vďaka týmto prístrojom

04.07.2023, 09:00
Zdravie

Ako často si doprajete masáž? Raz za mesiac rok alebo ešte menej? Pravdepodobne za to môže najmä fakt, že pravidelné stretnutia u maséra sú finančne, ale aj časovo náročné. Keďže nie každá z vás si môže dovoliť takýto luxus, mali by ste vedieť, že kvalitnú masáž si môžete urobiť v aj pohodlí domova. Stačí, ak si zaobstaráte tieto prístroje.

Masáž dokáže navodiť pocit uvoľnenia, vďaka ktorému sa môžete oslobodiť od všemožných ťažkostí. Ak aj vy túžite po zmiernení bolesti nôh, krku či nepeknej celulitídy, mali by ste si zaobstarať niektoré z týchto masážnych prístrojov. Tie vám pomôžu s akýmkoľvek problémom, nemusíte kvôli nim utrácať peniaze za maséra a predovšetkým ich môžete používať doma či v práci. Pozrite sa, ktoré to sú.

Lacné, no účinné

Ak nechcete do masážneho prístroja príliš investovať, môžete si zaobstarať manuálny masážny prístroj vyrobený z dreva, gumy či plastu. Na chodidlá je najlepšia malá loptička, ktorá vás zbaví únavy a uvoľní svaly. Na krk pomôže prístroj pripomínajúci metličku na šľahanie a na bolesti iných častí tela zaberajú všemožné valčeky. Jedinou nevýhodou je to, že pri nich úplne nezrelaxujete, no rozhodne stoja za vašu pozornosť.

Vibráciami k uvoľneniu

Zrelaxovať naopak môžete s vibračnou pištoľou, ktorá dokáže zmierniť stuhnutosť svalov, uvoľniť napätie či bolesti chrbta. Rovnako tak vám pomôže s rýchlejšou regeneráciou,  podporí krvný obeh a zbaví vás ťažkostí spôsobených prácou. Jej cena sa na trhu pohybuje okolo 10 až 50 eur.

Masáž a pedikúra v jednom

Ak nemáte čas chodiť na pedikúru a masáž, mali by ste si zaobstarať vodnú masážnu vaničku. Tú stačí naplniť vodou, kúpeľnou soľou a zapnúť. Nielenže sa vám vďaka nej uvoľnia stuhnuté nohy, ale zbaví vás odumretej pokožky a nečistôt. Jej cena sa pohybuje okolo 35 až 60 eur.

Masážne podložky a vankúše

Pri bolesti chrbta, krku, ramien či nôh vám pomôžu masážne podložky, goliere či vankúše. Tie si môžete položiť na sedačku a pozerať pri nich obľúbený seriál alebo na opierku stoličky v práci. V obchodoch ich nájdete od ceny okolo 25 eur.

Zbohom celulitída

Celulitída je strašiakom mnohých z vás. Ak sa jej neviete zbaviť, skúste si zaobstarať elektrické masážne valčeky či hlavice. Tie prekrvia pokožku, posilnia lymfatický systém, odbúravajú tuk a celulitídu. Síce sú o čosi drahšie, ich efekt je účinný.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 14:08