Brokolica a jej kamoši
Brokolica, kapusta a ružičkový kel tiež patria do skupiny super zdravých potravín, ktorým by ste sa nemali vyhýbať. Tento typ zeleniny je plný vlákniny, ktorá zlepšuje trávenie a pomáha k správnej funkcii čriev, ďalej obsahuje množstvo vitamínov a minerálov.
Brokolica alebo kapusta vás navyše rýchlo nasýtia, takže potom nemáte chute na ďalšie nezdravé pokrmy a zbytočne sa neprejedáte.
Táto zelenina však rovnako ako cesnak vylučuje pri rozkladaní síru, čo môže ovplyvniť telesný pach. Ako veľmi budete cítiť po brokolici, záleží predovšetkým na množstve skonzumovanej zeleniny.
Kari
Lahodnú chuť a špecifickú vôňu karí má na svedomí zmes niekoľkých mocných bylín a korenia. Kari okrem iného obsahuje turmerín a rascu, ktoré majú pozitívny vplyv na naše zdravie.
Pokiaľ používate karí korenie pri varení, iste viete, že vôňa karí dokáže na dlhšiu dobu zaplniť celý byt. Po konzumácii pokrmu s karí však počítajte s tým, že príjemná orientálna vôňa bude vychádzať aj z vašich pórov
Cibuľa
Posledná na našom liste potravín, ktoré ovplyvňujú telesný pach, je obľúbená cibuľa, ktorá tiež vylučuje sírové zložky. Zápach potu aj dychu po cibuli však možno výrazne znížiť, pokiaľ cibuľu tepelne upravíte.
Niekedy sa pri konzumácii cibule, cesnaku a ďalších potravín, ktoré silne čpia, odporúča piť veľa vody, čo môže zápach znížiť.