Čerešne fungujú nie len na vašu pleť ale aj zdravie.pexels
StoryEditor

Najedzte sa čerešní do sýta: Pomôžu chudnutiu, krásnej pleti aj žiarivému úsmevu

04.06.2023, 10:00
Zdravie

Kiež by toto obdobie bohaté na všetky druhy ovocia a zeleniny trvalo čo najdlhšie. Aktuálne dozrievajú sladké čerešne a vy sa ich pokojne najedzte do sýta. Sú nie len skvelou pochúťkou s minimom kalórií, ale sú aj zdrojom vitamínom a benefity z nich bude ťažiť nie len vaše zdravie, ale aj pleť či zuby.

Ak máte pri nadmernej konzumácii čerešní výčitky svedomia a strach o svoju figúru, pokojne starosti zahoďte za hlavu. Toto ovocie vám len prospeje.

Zdroj vitamínov

Čerešne do svojho jedálnička môžete pokojne zaradiť aj v období keď ste práve v redukčnej diéte. Majú totiž minimum kalórii a obsahujú veľké množstvo vody a vlákniny vďaka ktorej sa budete cítiť dlhšie sýti. Má vysoký obsah vitamínu C ktorý pozitívne vplýva na viaceré procesy vo vašom tele. Čerešne sa podieľajú na správnom fungovaní trávenia a metabolizmu a tiež na odvádzaní toxínov z tela. Práve táto ich vlastnosť vám pomôže aj po výdatnom tréningu aby ste sa vyhli bolesti svalov. Čerešňami môžete zabojovať aj proti nespavosti. Obsahujú totiž melatonín ktorý je zodpovedný nie len za jednoduchšie zaspávanie, ale tiež kvalitný spánok.

Krásna pokožka

Čerešne dozrievajú práve v období kedy aj pokožka na tele potrebuje vzpruhu. Jedzte ich preto aj v prípade že vás trápi celulitída a vaša pokožka sa vám zdá ochabnutá či mdlá. Práve vysoký podiel vody v kombinácii s vitamínmi a ostatnými prospešnými látkami podporí pružnosť kože. Navyše vás počas horúcich dní čerešne zbavia zadržanej vody v tele.

Krásny úsmev

Čerešne obsahujú enzýmy vďaka ktorým si udržíte v zdraví aj váš chrup. Bojujú proti zápalom ústnej dutiny a tiež proti zubnému kazu. Vďaka vode ktorú obsahujú sa počas ich konzumácie zbavíte aj zubného povlaku. Nezabudnite však na to, že tak čerešne ako aj iné druhy ovocia, ale aj víno obsahujú kyseliny ktoré pôsobia na zubnú sklovinu tak, že ju zmäkčujú. Preto odložte čistenie zubov na neskôr a nikdy si ich nečistite bezprostredne po tom ako ste jedli niektoré z uvedených potravín.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 11:31