Masáž hlavy prospeje celkovej vitalite.dreamstime
StoryEditor

Masáž hlavy: Zbaví vás stresu, bolestí hlavy a navyše podporí rast vlasov

30.05.2023, 10:00
Zdravie

Každý z vás by si mal pravidelne nájsť čas na regeneráciu a oddych. Spôsobov je naozaj veľa, no ak chcete vyťažiť maximu, mali by ste si z času na čas dopriať kvalitnú masáž. No tentokrát zvoľte namiesto klasickej či relaxačnej masáže masáž hlavy. Má blahodarný vplyv nie len na vaše telo, ale aj kvalitu vlasov.

Je na vás či zvolíte masáž hlavy s olejmi či na sucho. Podobne ako pri telových masážach aj tu máte na výber z pomerne širokej ponuky. Výsledky však môžete očakávať nech absolvujete ktorúkoľvek z nich.

Hlava namiesto tela

Na hlave je množstvo akupresúrnych bodov ktoré sa práve počas masáže stimulujú. Preto sa hovorí, že dobrá masáž hlavy vám pokojne nahradí tú celotelovú. Zbaví vás stresu, zlepší váš psychický stav a ako bonus budete mať po jej pravidelnom absolvovaní aj zdravé vlasy ktoré budú oveľa rýchlejšie rásť. Dokonca vás zbaví celotelového napätia.

Aj šija a krk

Pri masáži hlavy sa masér zameria aj na oblasť krku a šije. Práve tieto časti bývajú často veľmi stuhnuté a stoja za niektorými zdravotnými ťažkosťami. Masáž hlavy by ste si mali v pravidelných dávkach naordinovať aj vtedy, ak vás trápia časté bolesti hlavy či migrény.

image

Pri masáži sa masér sústredí aj na šiju a krk.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. október 2024 12:07