Vyčistite si v domácnosti vzduch len vďaka týmto izbovým rastlinkám.dreamstime
StoryEditor

Prírodné čističe vzduchu: Tieto izbové rastliny zlepšia klímu v každej miestnosti vášho domu

19.05.2023, 08:00
Zdravie

Izbové rastliny neslúžia len na skrášlenie domácnosti. Možno ste to nevedeli, no môžu mať veľký vplyv aj na vašu psychiku a predovšetkým dokážu zlepšiť klímu v akejkoľvek miestnosti. Pozrite sa, ktoré rastlinky sú považované za prírodné čističe vzduchu.

Izbové rastliny dokážu rozžiariť a oživiť každú domácnosť, no rovnako tak ju môžu vyčistiť. Existujú totiž druhy, ktoré produkujú kyslík, udržujú v miestnosti dostatočnú vlhkosť vzduchu a zbavujú ho škodlivých látok. Ak si ich zaobstaráte, urobíte dobrú vec aj pre vaše zdravie. Vo svojej domácnosti sa vďaka nim budete môcť s kľudom nadýchnuť bez toho, aby sa vám do tela dostal prach či výpary z čistiacich prostriedkov, farieb, lakov a umelých hmôt. Myslite však na to, že ak chcete, aby tieto izbové rastliny splnili svoj účel, musíte vedieť, čo každá z nich potrebuje. Či už je to viac slnka, časté polievanie alebo tma. Napokon im venujte miesto v jednej z miestností domu.

Spálňa

Spálňa je miestom oddychu, pokoja a relaxu. Je to miestnosť, v ktorej môžete po náročnom pracovnom dni načerpať energiu a silu do ďalších dní. Práve z tohto dôvodu sa do nej hodí napríklad palma, brečtan, aloe vera, gerbera alebo svokrin jazyk. Každá z týchto rastliniek potrebuje menej čistí vzduch a zvlhčuje ho pre kvalitnejší spánok.

Obývacia izba a pracovňa

Tieto miestnosti v dome väčšinou zaberajú najviac miesta. Preto by v nich malo byť množstvo rastlín, ktoré dokážu absorbovať všetky škodliviny. Vhodný je napríklad fikus, zelenec, dracéna, nefrolepka, bambusová a datľová palma. S kľudom si môžete zaobstarať všetky. Veď predsa, čím viac zelene doma máte, tým čistejší budete mať vzduch.

Kúpeľňa

Do kúpeľne sú najideálnejšie rastliny, ktoré zbožňujú vlhkosť a čistia vzduch od chemických látok. Odporúčame, aby ste si zaobstarali zelenec, brečtan, lopatkovec, papraď alebo chryzantému.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 20:13