Pozrite sa, ktoré potraviny zaručia vašej pokožke nádherný bronzový odtieň.dreamstime
StoryEditor

Bronzová pokožka vďaka správnej strave: Tieto potraviny zaručia krásne a dlhotrvajúce opálenie

12.05.2023, 10:30
Zdravie

Leto je pomaly za dverami, vonku je o čosi teplejšie a slnko začína mierne opaľovať vašu pokožku. Aby ste sa nespálili, opálili sa do bronzova a zachovali si túto farbu čo najdlhšiu dobu, mali by ste konzumovať tie správne potraviny. Pozrite sa, čo by nemalo chýbať vo vašom jedálničku, ak chcete dosiahnuť čo najkrajší odtieň pokožky.

Možno sa spoliehate na solárium alebo samoopaľovacie prípravky, vďaka ktorým dosiahnete bronzový odtieň, no bola by škoda nevyužiť silu skutočného slniečka. Samozrejme, aj pri ňom musíte dodržiavať isté pravidlá, aby ste sa nespálili a neuškodili pokožke. Okrem kvalitného ochranného opaľovacieho krému, jeho správneho nanesenia a dodržania správnej doby slnenia sa, vám k zdravého a dlhotrvajúcemu opáleniu môžu pomôcť aj potraviny obsahujúce betakarotén. Pozrite sa, čo konzumovať, aby ste si splnili sen o dokonalom opálení.

Sladké zemiaky

Zdravé a krásne opálenie môžete podporiť aj konzumáciou sladkých zemiakov, ktoré v sebe ukrývajú vysoký obsah betakaroténu. Nielenže prirodzene rozžiaria vašu pokožku, ale dosiahnete vďaka nim prirodzený odtieň opálenia. Skúste si ich preto servírovať častejšie, napríklad v podobe prílohy alebo polievky.

Červená paprika

S bronzovým odtieňom vám pomôže aj červená paprika, ktorá obsahuje dôležitý vitamín A, ktorý ochraňuje pokožky pred poškodením slnkom. Predovšetkým je skvelá na dlhotrvajúce opálenie.

Brokolica

Brokolica v sebe ukrýva zlúčeniny a enzýmy, ktoré detoxikujú organizmus a podporujú vyplavovanie niektorých látok spôsobujúcich rakovinu, ktorá môže vzniknúť pri nadmernom vystavovaní sa slnku. To znamená, že vám poskytne ochranu a zároveň prispeje k dlhotrvajúcemu opáleniu.

Paradajky

Táto obľúbená zelenina obsahuje vysoké množstvo betakaroténu, vďaka ktorému chráni pokožku pred tvorbou pigmentových škvŕn, vrások a vysychaním. Rovnako tak zaručí pružnosť vašej pleti a zabraňuje jej predčasnému starnutiu.

Mrkva

Táto chutná zelenina nie je skvelá len pre zdravé zuby, ale aj opálenie. Už dlhé roky je známa tým, že dokáže zmeniť farbu pleti, vďaka čomu vám jej pravidelná konzumácia zaručí dokonalé opálenie. Okrem toho obsahuje množstvo vitamínov, ktoré chránia pokožku pred spálením. Konzumovať by ste ju však mali vo varenom stave.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 15:08