Magnólia je nie len krásna, ale aj liečivá.pexels
StoryEditor

Magnólia: Nie len krásna, ale aj liečivá. Pomôže s akné, spánkom aj trávením

10.05.2023, 14:00
Zdravie

Všade kvitnúce magnólie potešia nejedno oko. Magnólie sú pestované najmä pre ich krásne kvety no pravda je taká, že vynikajú nie len svojou krásou, ale aj množstvom pozitívnych účinkov na ľudský organizmus.

Psychika

Magnólia dokonca pomáha aj pri liečbe úzkosti a navodzuje psychickú rovnováhu. Pomáha pri depresiách aj pri neuróze a navyše má pozitívny vplyv na činnosť mozgu. Dokonca zlepšuje pamäť a v neposlednom rade vám bude nápomocná v prípade, že máte problém so zaspávaním aj so samotnou kvalitou spánku.

image

Tinktúra z magnólie pomôže pri rôznych zdravotných problémoch.

pexels

Trávenie

Magnólia sa zvykne užívať ak vás trápia tráviace problémy. Či už pri nadúvaní, alebo ak cítite ťažobu na žalúdku, no pár kvapiek tinktúry z tejto rastliny pomáha aj pri liečbe hnačky. Pomôže vám skutočne pri množstve zdravotných problémov.

Pre ženy

Najmä ženy by si mali urobiť zásoby tejto vzácnej dreviny a vhodným spôsobom ju spracovať. Na internete nájdte rôzne recepty na už spomínanú tinktúru, ale aj odvar či už z kôry, alebo kvetov magnólie. Zbaví vás totiž menštruačných bolestí a aj predmenštruačný syndróm bude o niečo miernejší. Rovnováhu táto rastlina prinesie aj ženám ktoré sú práve v období prechodu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 17:38