Ibištekový čaj prospeje aj vášmu zdraviu.pexels
StoryEditor

Ibištek: Rastlina ktorá skrášli váš interiér, no pomôže aj vášmu zdraviu

15.04.2023, 14:00
Zdravie

Niektoré okrasné rastliny pestujete pre ich vzhľad a ani len netušíte, že okrem toho, že zdobia okolie vášho domu či interiéru, majú aj množstvo pozitívnych účinkov na vaše zdravie. Ibištek je presne takou rastlinou. Tešíte sa z toho ako vyzerá, no rovnako tak si z neho môžete pripraviť aj chutný čaj, ktorý prospeje vášmu zdraviu.

Ibištekový čaj nie len zahreje, ale podporí aj budovanie imunity a tiež pôsobí na váš organizmus ako silný antioxidant.

Ibištek na zdravé cievy

Ibištek má preukázateľné účinky na zdravie ciev a spolu s tým samozrejme aj na fungovanie celého kardio – vaskulárneho systému a činnosť srdca. Pravidelné pitie ibištekového čaju dokáže vaše cievy dokonca prečistiť.

Pomoc ženám

Ak vás každý mesiac pri menštruácii trápia bolesti, mali by ste už pár dní pred jej príchodom popíjať čaj z kvetov ibišteka. Pomôže vám tieto dni oveľa jednoduchšie a najmä bez veľkých bolestí zvládnuť. V lete iste oceníte aj to, že vďaka čaju z ibišteka eliminujete potenie. Piť by ste ho mali aj v prípade, že ste v menopauze. Ibištek zároveň pôsobí aj proti predčasnému starnutiu buniek a organizmu ako takého.

image

Ibištek

pexels

Trávenie

Ibištek a výluh z neho má pozitívny účinok aj na vaše trávenie a celkový metabolizmus. Naordinovať by ste ho mali aj tým, ktorí trpia nechutenstvom do jedla. Jeho detoxikačné účinky ocení nie len vaša pečeň, ale aj celý tráviaci trakt, vrátane čriev. To sa samozrejme odrazí aj na zdraví a vzhľade vašej pokožky, vlasov a nechtov.

Ďalšie pozitíva

Ibištek má príjemnú arómu, ktorá dokáže upokojiť vašu myseľ. Má zároveň močopudné a protizápalové účinky, takže môže byť vašou prvou pomocou za predpokladu, že vás trápia zapálené močové cesty.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 23:41