Proti jarnej alergii zabojujte prírodnými liekmi.pexels
StoryEditor

Zatočte s jarnou alergiou! Pomôžu vám suroviny, ktoré máte bežne v kuchyni

13.04.2023, 10:00
Zdravie

Príchod jari na väčšinu z vás pôsobí pozitívne a vlastne v teplejších dňoch plných slnka nevidíte žiadne negatíva. Alergici by však vedeli hovoriť o tom, aký je život s kvitnúcimi kvetinkami nádherný. V povinnej výbave nemajú len rôzne antihistaminiká, ale aj niekoľko balíkov hygienických vreckoviek. Alergiu však môžete zmierniť aj niečím, čo máte pravdepodobne bežne v kuchyni.

Proti alergii vytiahnite nie len spreje do nosa či rôzne lieky z lekárne. Účinnými zbraňami sú tiež rôzne koreniny, ale aj med.

Med

Med je síce považovaný za alergén, no aj napriek tomu odborníci radia zaradiť ho do boja proti alergiám, ktoré vás počas jarného obdobia sprevádzajú. Tentokrát vôbec nejdeme hovoriť o jeho účinkoch na zdravie, pretože tie sú zrejme všetkým známe. Zameriame sa skôr na to, prečo je med taký nápomocný aj v prípade, že ste silný alergik. Teória je pomerne jednoduchá. Pokiaľ máte možnosť zakúpiť si med z lokálnych zdrojov, tak tak určite urobte. Práve tento med totiž v sebe skrýva tie alergény na ktoré tak citlivo reaguje. Keď ich práve prostredníctvom medu budete v malých dávkach konzumovať, vaše telo si na ne zvykne a počas jari budete trpieť o niečo menej.

Kajenské korenie

Používanie kajenského korenia ešte stále v našich končinách nie je také zaužívané. Väčšina z vás o ňom iste počula v prvom rade v súvislosti s chudnutím. Pravda je však taká, že toto korenie v sebe ukrýva látky, ktoré vyslovene dokážu zabojovať proti rôznym alergiám a ak sa im aj nedokážete úplne vyhnúť, toto korenie vám pomôže zmierniť príznaky s ktorými musíte denno denne bojovať.

Kurkuma

Kurkuma má nie len výraznú arómu a farbu, ale aj účinky na zdravie. V prvom rade je to skvelý pomocník pri budovaní vašej imunity s množstvom antioxidačných účinkov. Okrem toho si kurkuma hravo poradí s prípadnými zápalmi, ale tiež s príznakmi alergických reakcií. Konzumujte ju ešte pred začiatkom tohto „slzavého“ obdobia. Vaše jedlá budú mať vďaka nej nádych exotiky a telu doprajete poriadnu dávku vitamínov a minerálov.

image

Kurkuma zmierni príznaky alergie.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:52