Pripravte si spolu s nami nápoj s liečivými a afrodiziakálnymi účinkami.dreamstime
StoryEditor

Orchidea nielen v kvetináči: Nápoj známy ako salep má liečivé, ale aj silné afrodiziakálne účinky

11.04.2023, 17:00
Zdravie

Zabudnite na mätový čaj, kávu alebo varené víno a vyskúšajte rovnako obľúbený horúci nápoj zvaný salep. Tento elixír pochádza z Blízkeho východu a jeho hlavnou zložkou sú hľuzy divokých orchideí. Neslúži však len na zahriatie, ale aj na posilnenie celého organizmu. Pripravte si ho spolu s nami a čerpajte z jeho množstva benefitov.

Nápoj salep vznikol na Blízkom východe ako náhrada alkoholu. Tento horúci mliečny elixír sa vyrába zo sušených a namletých hľúz divokých orchideí. U nás ho môžete nájsť v čajovniach, no pripraviť sa dá aj v pohodlí domova. Okrem toho, že vás zahreje počas chladných dní, ukrýva v sebe liečivé a silné afrodiziakálne účinky. Pozrite sa, s čím všetkým vám môže pomôcť.

Na chrípku aj prechladnutie

Či už počas zimných mesiacov alebo teraz na jar, salep môže byť skvelým pomocníkom pri liečbe rôznych chorôb, ako je napríklad chrípka a prechladnutie. Okrem toho posilňuje imunitu, zľahčuje vykašliavanie hlienov a zbaví vás bolesti hrdla. Keď sa objavia prvé príznaky týchto chorôb, naordinujte si salep a okamžite sa vám polepší.

Bojovník s nadbytočnými kilami

Salep je skvelý aj pri chudnutí. Ukrýva v sebe totiž schopnosť zabraňovať náhlym záchvatom prejedania sa, kontroluje hladinu cukru v krvi a poskytuje pocit sýtosti. Keďže obsahuje vápnik, chráni vaše svaly a umožňuje telu spaľovať zlé tukové bunky.

Pomôže s bolesťou hlavy

V súčasnej uponáhľanej dobe trpia mnohé z vás silnými bolesťami hlavy a únavou, ktorej je občas veľmi ťažké sa zbaviť. V tomto prípade by ste si mali naordinovať nápoj salep, ktorý vám pomôže uvoľniť napätie v tele a zbaví vás nepríjemnej bolesti.

Zázračné afrodiziakum

Ak vás postihol nejaký sexuálny problém, zavolajte si na pomoc salep, ktorý v sebe ukrýva afrodiziakálne účinky. Pomôcť vám môže najmä so stratou libida, nízkym počtom spermii, impotenciou, nedostatočnou erekciou, neplodnosťou a predčasnou ejakuláciou. Tento prírodný liek dokáže zabezpečiť aj dlhšie trvanie pohlavného styku, vďaka čomu si tak milovanie môžete užiť bez zbytočných komplikácii.

Účinný liek na akné

Salep obsahuje zložky, ktoré vám môžu pomôcť odstrániť dráždivé látky nahromadené na povrchu pokožky, zlepšiť tón pleti a dodať jej mladistvý vzhľad. Okrem toho je účinný aj pri liečbe akné a príliš mastnej pokožky.  

Príprava salepu

Príprava salepu je podobná ako pri krupicovej kaši. Zohrejte v hrnci 180 ml mlieka a za stáleho miešania doň pridajte dve kávové lyžičky práškového salepu. Zmes miešajte dovtedy, kým nezovrie a nevznikne hustý, penistý nápoj. Odstavte z ohňa a podávajte so škoricou, mandľami či orechmi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 22:38