Túžite po bielych zuboch? Vyskúšajte oil pulling.dreamstime
StoryEditor

Oil pulling pre zdravie vašich úst: Vďaka tejto metóde si vybielite zuby aj bez chémie

06.04.2023, 07:00
Zdravie

Trápia vás boľavé ďasná, žltý povlak na zuboch či zápach z úst? Vyskúšajte metódu oil pulling, ktorá je skvelá pre zdravie vašej ústnej dutiny. Nielenže si vďaka nej môžete vybieliť zuby, ale zbavíte sa veľkého množstva problémov. Pozrite sa, ako praktizovať túto techniku.

O svoje zuby by ste sa mali dostatočne starať. Ak tak nerobíte, môže vás trápiť napríklad žltý povlak, ktorý vzniká v dôsledku hromadenia baktérii, rôznych ochorení, fajčenia či užívania liekov, Rovnako tak môže nesprávna hygiena spôsobiť zápach z úst, bolesti hrdla či nepríjemné zápaly ďasien. Ak túžite po bielych a zdravých zubov, rozhodne by ste mali vyskúšať metódu oil pulling. Pozrite sa, aké benefity ponúka.

Zbaví ústa baktérii a zuby nepekného povlaku

Oil pulling znamená v preklade vyplachovanie úst olejom. Táto metóda je známa už niekoľko storočí, no v našich končinách stále existujú ľudia, ktorí o nej ešte nepočuli. Ak patríte medzi nich, mali by ste vedieť, že oil pulling dokáže vyliečiť množstvo problémov, ktoré vás trápia. Keďže má dezinfekčné účinky, pomôže vám zbaviť sa nahromadených baktérii v ústach, ktoré spôsobujú nepekný zubný povlak, ale aj všemožné ochorenia ďasien, bolesti hrdla či parandentózu. Okrem toho je skvelý na potlačenie zápachu z úst a vyniká bieliacimi schopnosťami, vďaka čomu môžete získať úsmev hollywoodskych hviezd. Pozrite sa, ako praktizovať túto zázračnú techniku.

Preplachujte ústa denne

Vyplachovať ústa olejom by ste si mali nalačno ešte pred umývaním zubov. Jednoducho, dajte si do úst za lyžicu oleja, nakloňte hlavu, aby sa odstal aj na stoličky a vyplachujte približne 15 minút. Olej však neprehĺtajte, po prepláchnutí ho vypľujte a umyte si zuby. Aby ste dosiahli žiarivý úsmev, oil pulling by ste mali praktizovať raz do dňa. Na túto metódu môžete využiť takmer akýkoľvek rastlinný olej. K najlepším patrí nepochybne kokosový, avokádový, ľanový, olivový, ale aj ricínový a sezamový olej.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:52